$500 εκ. σε τόκους, ετησίως για τους Yield Farmers!!

yield-farmers-feature-image

Σταματημό δεν έχει, η εισροή κεφαλαίων από Yield Farmers, που ρίχνονται στα κορυφαία αποκεντρωμένα πρωτόκολλα χρηματοδότησης (decentralized finance protocols) φέτος.

Τα τρία κορυφαία πρωτόκολλα δανεισμού της DeFi έχουν συγκεντρώσει περίπου $20 δισεκατομμύρια σύμφωνα με την Dune Analytics.

Σε μια έκθεση, από την Mira Christanto, και τον Ryan Watkins, σχετικά με την αποτίμηση αυτών των οικοσυστημάτων, αναφέρουν ότι, αποφέρουν πάνω από $500 εκ. σε τόκους ετησίως.

Το Aave, το Maker, και η Compound Finance, έχουν χτυπήσει επίπεδα ρεκόρ δανεισμού καθώς οι yield farmers, αναζητούν καλύτερες αποδόσεις από ότι προσφέρουν οι παραδοσιακές μας τράπεζες.

Η πλατφόρμα αναλύσεων κρυπτονομισμάτων Messari, δημοσίευσε στο Twitter:

DeFi-yiled-farming-Messari-tweet-min
Το tweet της Messari για το TVL των τριών μεγάλων DeFi.

Η Mira Christanto επίσης ανέφερε ότι τα πρωτόκολλα αυτά, δημιουργούν αξία, προσελκύοντας κεφάλαια των “διψασμένων” για APY, yield farmers, οι οποίοι δεν διστάζουν να τα κλειδώσουν, κάτι το οποίο φαίνεται στην Συνολική Κλειδωμένη Αξία (Total Value Locked [TVL]).

Το TVL αντιπροσωπεύει το ποσό των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται σε κατάσταση stack, σε ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο.

Το ποσό αυτό, σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει το μέγεθος των ανοιχτών δανείων (Outstanding Loans), αλλά το συνολικό ποσό των εγγυήσεων που καταθέτουν οι yield farmers, για να έχουν πρόσβαση στο δανεισμό από μια συγκεκριμένη εφαρμογή DeFi»

Σύμφωνα με το DefiPulse, το οικοσύστημα Maker, έχει φτάσει σε υψηλό εποχών (All-Time High) κλειδωμένων καταθέσεων, που αποτιμώνται σε $6,8 δισεκατομμύρια.

yield-farmers-defipulse-analytics-maker-tvl

Η Compound Finance έχει επίσης υψηλό όλων των εποχών ύψους $5,1 δισεκατομμυρίων.

yield-farmers-defipulse-analytics-compound-finance-tvl

Και η Aave δεν μένει πίσω με $5,7 δισεκατομμύρια.

yield-farmers-defipulse-analytics-aave-tvl

Συνολικά έχουν $17,6 δις.

Από την λίστα αυτή δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και την κεντρωμένη πλατφόρμα χρηματοδότησης (Centralized Finance Platform) Celsius Network, η οποία αποδίδει πολύ δυνατά, όσον αφορά τον αριθμό των yield farmers και το μέγεθος κλειδωμένων καταθέσεων.

Σύμφωνα με άρθρο της PR Newswire, η Celsius έχει πληρώσει πάνω από $250 εκατομμύρια σε απόδοση τόκων, έχει πάνω από 415.000 χρήστες (yield farmers) και διαχειρίζεται πάνω από $8 δισεκατομμύρια σε κρυπτογραφικά στοιχεία.

Εάν σας άρεσε πατήστε Like!!!

◉ Εάν σας άρεσε το άρθρο, διαφωνείτε με κάτι ή θα θέλατε να συμπεριλάβω οτιδήποτε άλλο,μεταβείτε στην σελίδα μου στο Facebook, όπου είναι όλα πολύ πιο γνώριμα για εσάς, και κάντε μου ένα Like 👍, για να με υποστηρίξετε!! Σας Ευχαριστώ ο CryptoGrafos.

Αποποίηση Ευθυνών

Αποποίηση ευθυνών: Οι απόψεις που εκφράζονται στον ιστότοπο ocryptografos.com δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές αλλά προσωπικές απόψεις του εκάστοτε αρθρογράφου και των δημοσιογραφικών πηγών από όπου τις αντλεί. Οι αναγνώστες που επιθυμούν να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να προβούν σε δική τους προσωπική έρευνα ή να συμβουλευθούν έναν επαγγελματία επενδυτικό σύμβουλο.

δεσ και αυτο
Ethereum-EIP1559-article-feature-image
Τι είναι το EIP 1559 και πώς θα κάνει το ETH πιο σπάνιο εκτινάσσοντας την τιμή του;