Θα καταβροχθίσει το Cosmos το Cardano?

cosmsos-feature-image

Δυο tokens που βασίζονται σε πρωτόκολλα διαλειτουργικότητας, θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στο μέλλον των οικοσυστημάτων blockchain. Το Cardano (ADA), και το γνωστό σε λίγους ακόμη Cosmos (ATOM).

 Στο μέλλον θα υπάρξει τεράστιος αριθμός αλυσίδων μπλοκ (blockchains) που θα λειτουργούν ταυτόχρονα, και η εστίαση στη διαλειτουργικότητα μεταξύ αυτών των αλυσίδων θα είναι ζωτικής σημασίας για την πρόοδο της τεχνολογίας blockchain.

Cosmos_ interoperability-min

Δύο σημαντικοί διεκδικητές λοιπόν, έχουν αναλάβει να οδηγήσουν τη κρυπτογράφηση προς αυτόν τον στόχο: Cardano (ADA) και Cosmos (ATOM).

Και ενώ και τα δύο πρωτόκολλα χρησιμοποιούν παρόμοια αρχιτεκτονική, υπάρχει μια πολλή σημαντική διαφορά μεταξύ τους, ειδικά για εμάς τους traders.

Περιεχόμενα

H πρώτη θεμελιώδη διαφορά μεταξύ του Cardano και του Cosmos είναι η διαφορά κεφαλαιοποίησης.

Το Cardano (ADA), τη στιγμή της γραφής, βρίσκεται στην 5ηθέση μεταξύ των κρυπτονομισμάτων, βάση κεφαλαιοποίησης ($21,9 δις.), με 1 δις συνολικά tokens από τα οποία σε κυκλοφορία βρίσκονται τα 961 εκ. Το All-Time High το πέτυχε στις 08 Φεβρουαρίου ’21 ($22,93) και το All-Time Low στις 20 Αυγούστου ’20 ($2,7).

Το Cosmos (ATOM), από την άλλη, βρίσκεται στην 19η θέση μεταξύ των κρυπτονομισμάτων, βάση κεφαλαιοποίησης ($3,3 δις.). Σε κυκλοφορία βρίσκονται 238,5 εκ. tokens, ενώ συνολικός αριθμός δεν δίνεται, διότι βασίζεται σε μοντέλο συνεχής και μεταβαλλόμενης αύξησης (perpetual inflation). Στο Messari.io, μπορούμε να βρούμε μια εκτίμηση σε βάθος 10ετιας (558,7εκ.), με ένα συντελεστή πληθωρισμού 7,89%.  

 Το AllTime High το πέτυχε στις 08 Φεβρουαρίου ’21 ($14,90) και το AllTime Low στις 13 Μαρτίου ’20 ($1,16).

 Όταν βλέπετε αποστάσεις στην κεφαλαιοποίηση όπως παραπάνω, εκεί μπορεί ένας trader να εστιάσει για να ανακαλύψει πιθανά κρυμμένα διαμάντια.

Η διαφορά αυτής της κεφαλαιοποίησης, εάν φυσικά όλα τα υπόλοιπα θεμελιώδη συμφωνούν, θέτει το δεύτερο token σε μια θέση να ακολουθήσει τη μετεωρική άνοδο του πρώτου, αποφέροντας μεγάλα κέρδη στους επενδυτές.

Άλλες διάφορες μεταξύ Cardano και Cosmos:

  1. Η διαλειτουργικότητα μεταξύ των blockchain είναι το βασικό χαρακτηριστικό του Cosmos, ενώ για το Cardano είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό.
  2. Το Cardano εκτελεί συναίνεση για το σύνολο των μεταβάσεων στην αλυσίδα (consensus on the whole state transitions), ενώ το Cosmos μόνο στη κατάσταση που προκύπτει (resulting state).
  3. Το Cosmos στοχεύει σε εφαρμογές blockchain που θα χτίζουν τα δικά τους blockchain (Cosmos SDK). Το Cardano είναι καλύτερο στις έξυπνες συμβάσεις που μοιράζονται μια ίδια κατάσταση (smart contracts sharing one state).
  4. Η άλλη διαφορά είναι ότι το Binance, το πιο δημοφιλές χρηματιστήριο κρυπτογράφησης, δημιουργεί το DEX του, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Cosmos και όχι Cardano.
  5. Η ταχύτητα συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο, είναι ένας τομέας όπου το Cosmos «έχει για πλακά» το Cardano, με 10.000 TPS (Transactions Per Minute) και διάρκεια συναλλαγής (Transaction Time) < 2s για το πρώτο, ενώ για το Cardano έχουμε 250 TPS (Transactions Per Minute) και διάρκεια συναλλαγής (Transaction Time) < 10m!!

Το Cosmos (ATOM) έχει πολλές δυνατότητες. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ζούσε στα παρασκήνια, χτίζοντας το οικοσύστημα του, ενώ άλλα ημιτελή projects, σπεύδανε να ανέβουν στη σκηνή για να αποκομίσουν κέρδη από το ξέφρενο κρύπτο-ράλι.

Ήρθε όμως η σειρά του. Βλέπω μια τεράστια εξέλιξη στο μέλλον για το Cosmos.

Ακούγεται ότι, πριν τελειώσει το ράλι που διανύουμε το Cosmos θα δει τα $140 ανά token!!

Μια άνοδο της τάξης του 1000%. Όχι και άσχημα για τους τωρινούς κάτοχους, με μακροχρόνιες βλέψεις.

Τεχνική Ανάλυση για το ATOM token:

Τη στιγμή της γραφής το Cosmos έχει διασπάσει τα υψηλότερα υψηλά του (all-time highs) με τιμή $14.20. Προσωπικά ΔΕΝ θεωρώ ότι πρέπει να κυνηγάμε πράσινα καντήλια (Green Candles).

Βρίσκεται σε φάση ανόδου χωρίς σημάδια κόπωσης, (οι εκθετικοί μέσοι όροι 08,21 και 34 είναι παραταγμένοι όπως θα έπρεπε για την περίσταση).

Cosmos_daily_chart_price_action
ATOM/USD Ημερήσιο Γράφημα (μόνο Price Action)

Για όσους είναι ήδη κάτοχοι ATOM tokens, και ασχολούνται περισσότερο με το trading και λιγότερο με μακροπρόθεσμη τοποθέτηση, θεωρώ ότι (προσωπική μου άποψη πάντα και όχι επενδυτική συμβουλή), η αποκόμιση ενός μέρους των κερδών, μπορεί να γίνει στα $14,95 με ένα μεγαλύτερο μέρος στην ισχυρή αντίσταση στα $20,10 περίπου, όπου αναμένω μια σχεδόν σίγουρη διόρθωση.

Cosmos_daily_chart_Fib_extension
ATOM/USD Ημερήσιο Γράφημα (Fib Extension)

Εάν το Cosmos, δεν διασπάσει τα $15, ξεκινήσει διόρθωση και σχηματισμό νέας βάσης (μακάρι για να μπω και εγώ βρε παιδιά!!), τότε σκοπεύω να μπω κατά 20% στα $11,2, και άλλα 30% στα $10 (προηγουμένη αντίσταση και τωρινή υποστήριξη στις 21 Ιαν., καθώς και 50% Fib lvl).

Cosmos_daily_chart_Fib_retracement
ATOM/USD Ημερήσιο Γράφημα (Fib Retracement)

Το υπόλοιπο 50% που θα διαθέσω για το Cosmos μπαίνουν είτε στα $8,8 (όπου συναντάμε την προηγούμενη κορυφή του Αυγούστου του 2020, καθώς και την ισχυρότατη υποστήριξη του 61,8% Fibonacci), είτε σε βάση που θα αρχίσει να δημιουργεί πέριξ αυτών των τιμών.

Καλά κέρδη σε όλους και μην πέφτετε στην παγίδα του FOMO (Fear Of Missing Out)!!      

Εάν σας άρεσε πατήστε Like!!!

◉ Εάν σας άρεσε το άρθρο, διαφωνείτε με κάτι ή θα θέλατε να συμπεριλάβω οτιδήποτε άλλο,μεταβείτε στην σελίδα μου στο Facebook, όπου είναι όλα πολύ πιο γνώριμα για εσάς, και κάντε μου ένα Like 👍, για να με υποστηρίξετε!! Σας Ευχαριστώ ο CryptoGrafos.

Αποποίηση Ευθυνών

Αποποίηση ευθυνών: Οι απόψεις που εκφράζονται στον ιστότοπο ocryptografos.com δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές αλλά προσωπικές απόψεις του εκάστοτε αρθρογράφου και των δημοσιογραφικών πηγών από όπου τις αντλεί. Οι αναγνώστες που επιθυμούν να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να προβούν σε δική τους προσωπική έρευνα ή να συμβουλευθούν έναν επαγγελματία επενδυτικό σύμβουλο.

δεσ και αυτο
CryptoCapo-Feature-img-min
Προβλέψεις από τα Άδυτα της Μαφίας! (CryptoCapo)