Η πρώτη πιστωτική κάρτα VISA Crypto στον κόσμο. (Connect Financial)!!

Connect-Finance-feature

Σήμερα θα μιλήσουμε για την Connect Financial.

Το έξυπνο αυτό πρωτόκολλο, που βασίζεται στο οικοσύστημα του DAO Maker, θα προσφέρει στους χρήστες του, την πρώτη πιστωτική κάρτα Visa, με όλα τα οφέλη  που φέρει το όνομα Visa.

Όλοι οι υπόλοιποι ανταγωνιστές της, όπως η Wirex και η Crypto.com, προσφέρουν χρεωστικές κάρτες, οι οποίες σε αναγκάζουν, τα tokens που έχεις τοποθετήσει ως υποθήκη, να τα μετατρέπεις πρώτα σε ένα από τα κλασσικά νομίσματα (fiat currency), όπως ευρώ, δολάριο, κλπ και μετά να προχωράς σε οποιαδήποτε συναλλαγή με πραγματικά καταστήματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Καμία άλλη κάρτα κρυπτογράφησης στην αγορά δεν προσφέρει πραγματικά πίστωση.

Σε αντίθεση με άλλες κάρτες κρυπτογράφησης, η κάρτες της Connect Financial είναι μια πραγματική πιστωτική κάρτα Visa.

Η Connect Financial, θα σου ανοίγει γραμμή πίστωσης, η οποία θα εξαρτάται από την αξία των κρυπτονομισμάτων, που θα έχεις καταθέσει στο λογαριασμό σου.

Για παράδειγμα, εάν καταθέσεις Bitcoin, αξίας €3.000, αυτό θα είναι και το πιστωτικό σου όριο, από το οποίο θα δανείζεσαι, για τις καθημερινές συναλλαγές σου, και θα τα ξεπληρώνεις στο τέλος του μήνα ή θα βάζεις δόσεις, με το ανάλογο επιτόκιο της κάρτας.

 BasicSilverGoldPlatinumBlack
Ελαχιστη καταθεση σε crypto $            –  $5,000.00$20,000.00$100,000.00$200,000.00
Προμηθεια ανταλλαγης Crypto σε fiat1.50%1.30%1.00%0.75%0.5%
Προσβαση σε RewardsΌχιΌχιΌχιΝαιΝαι
 Οριο μηνιαιων αναληψεων από ATM χωρις προμηθεις $            –  $200.00$500.00$1,500.00$2,000.00
Επιτοκιο Χρησης (APR)11.4%10.9%9.9%8.9%7.9%
Τοκοι καταθεσεων Altcoins(APY)3%3%3%3%3%
Τοκοι καταθεσεων Stablecoins(APY)6%6%6%6%6%

Με αυτό τον τρόπο, θα μπορείς να προβείς σε αγορές, σε κλασσικά καταστήματα, όπως Σουπερμάρκετ, είδη ρουχισμού, κλπ, χωρίς να χάνεις τα tokens σου, πληρώνοντας τις δόσεις της κάρτας ή εξοφλώντας την, στο τέλος του μήνα εξολοκλήρου.

Οπουδήποτε γίνεται αποδεκτό το σήμα της VISA, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι κάρτες της Connect Financial.

Θα έχουν δυνατότητα ανέπαφων συναλλαγών, είτε με την χρήση κινητού (NFC), είτε με την ίδια την πλαστική κάρτα.    

Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής υπάρχει η δυνατότητα παγώματος / απενεργοποίησης της κάρτας μέσω του application που θα έχετε κατεβάσει στο κινητό σας.

Μέχρι την παραλαβή της φυσικής κάρτας θα δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης της με το Apple Pay και το Google Pay για άμεση χρήση.

Θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα, όπου ο χρήστης θα βλέπει όλες τις κινήσεις όπως και στις δικές μας τράπεζες.

 Η Connect Financial, προς το παρόν δεν υποχρεούται να υποβάλει τις συναλλαγές των πελατών της σε Κρατικούς Ελεγκτικούς Μηχανισμούς (Εφορία..).

Θα έχει όλες τις λειτουργίες, της εποπτείας / απόρριψης, μιας ύποπτης συναλλαγής, που πιθανόν να μην προέρχεται από τον ίδιο τον χρήστη, το οποίο θα υποστηρίζεται από το επίσημο δίκτυο της Visa (όπως έχουν και οι κλασσικές μας κάρτες).

Θα υπάρχει chat μέσω του app, για οποιαδήποτε πληροφορία / πρόβλημα που τυχόν θα έχει ένας χρήστης.

Τα υποθηκευμένα κρυπτονομίσματα, θα είναι εξασφαλισμένα, μέχρι του ποσού των $100 εκ. για κάθε ξεχωριστό λογαριασμό, από την Lloyds of London, προς το παρόν, αλλά ελέγχουν και τον χώρο του DeFi, για τα καινούργια πρωτόκολλα που θα προσφέρουν ασφάλειες.

Θα έχουν το δικό τους DEX, όπως το Uniswap για παράδειγμα, για να μπορεί ο χρήστης να ανταλλάσσει τα κρυπτονομίσματα που ήδη έχει, με άλλα, εάν το επιθυμεί.

Λόγω του ότι, τα token, θα φυλάσσονται σε ξεχωριστό λογαριασμό φύλαξης (Aggregated Account), η Connect Financial, δεν θα δέχεται token, που βρίσκονται σε κατάσταση staking.

Αποδεκτά θα γίνονται όλα τα επίσημα ERC-20 tokens αλλά και Bitcoin εννοείται.

 Με την χρήση της Platinum και Black VISA, ο κάτοχος θα απολαμβάνει προνόμια σε ξενοδοχεία, αεροδρόμια, καταστήματα κλπ.

Δεν θα υπάρχουν τέλη αερίου στις συναλλαγές (gas fees), εκτός και εάν προβεί ο χρήστης σε ανταλλαγή  token, μέσω του DEX ή εάν προβεί σε ανάληψη tokens, προς άλλη διεύθυνση (Address).

Θα υποστηρίζει όλα τα είδη καταθέσεων, bank Wire, ACH, or SEPA.

Ένα άλλο θετικό σημείο που θα προσφέρει η Connect Financial, είναι ότι επειδή το πιστωτικό σας όριο, θα είναι πλήρως συνυφασμένο με το μέγεθος των καταθέσεων σας σε crypto, δεν θα βρεθείτε αντιμέτωποι με χρέη που δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε.

Η κάρτα της Connect Financial, δεν θα είναι ανώνυμη, αλλά θα χρησιμοποιεί την επαλήθευση του χρήστη με την μέθοδο KYC (Know Your Customer), όπως κάνει η Binance τώρα.

Περιεχόμενα

Η ομάδα πίσω από την Connect Financial.

Πληροφορίες για την ομάδα θα δημοσιευτούν σύντομα μέσω του ιστοσελίδας τους.

Ορισμένα μέλη της ομάδας θα παραμείνουν ανώνυμα, επειδή είναι προγραμματιστές, και δεν επιθυμούν να ασχοληθούν με το τμήμα των δημοσίων σχέσεων, που θα έχει ως αποτέλεσμα τον  βομβαρδισμό τους, με αιτήματα για πληροφορίες ή προτάσεις.

Εγώ πάντως κατάφερα και βρήκα 02 μέλη. Τον IT Terry Godreau, και τον CCO Ryan Mueller, Καναδικής καταγωγής και οι δυο.

Connect-Financial-team
Connect-Financial-team

(Πάλι καλά που δεν βρήκα τίποτε φυντάνια από το Μπαγκλαντές 😁😁😁)!

Το Github της Connect Financial, δεν είναι προσβάσιμο προς το κοινό αυτή τη στιγμή, για να ελέγξει τον πηγαίο κώδικα, έως ότου ξεκινήσουν τα έξυπνα συμβόλαιά τους (Smart Contracts), οπότε και θα φανερωθεί για εποπτεία στην κοινότητα.

Νομική έδρα, έχουν στον Παναμά, υπό την επωνυμία Connect Services S.A.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, η ομάδα τους προέρχεται από τον οικονομικό τομέα (Financial Sector), και έχει πολυετή πείρα στις αγορές των Crypto, International Banking, Insurance, Credit Services, Precious Metals, Investment Banking, και Consumer Lending

Συνεργάζονται με πολλές τράπεζες, στον Παναμά, στην ΕΕ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες.

Το token της Connect Financial (Altcoin = CNFI)

Την ώρα της γραφής, η τιμή του CNFI, κυμαίνεται στα ($0,27) και βρίσκεται στην 903η θέση μεταξύ των κρυπτονομισμάτων, βάση κεφαλαιοποίησης ($5,9 εκ.), με 108,5 εκ. συνολικά tokens από τα οποία σε κυκλοφορία βρίσκονται τα 22 εκ. 

Το All-Time High το πέτυχε στις 25 Ιανουαρίου ’21 ($0,389) και το All-Time Low στις 09 Ιανουαρίου ’21 ($0,08).

Ξεκίνησε διαπραγματεύσεις στις 07 Ιανουαρίου ’21 (είναι ολόφρεσκο project), και προς το παρόν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθευτούν, μόνο μέσω του Uniswap.

Αλλά λόγω των εξωπραγματικών προμήθειών (gas fee), που παρατηρούνται τελευταία στην Uniswap, η Connect Financial, βρίσκετε σε προχωρημένες συζητήσεις και μάλλον έχει κλείσει συμφωνία με κεντρωμένο ανταλλακτήριο (Centralized Exchange).

Αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις, οι οποίες θα απογειώσουν ως συνήθως την τιμή του CNFI.

Μια πολύ σημαντική κίνηση που έκαναν οι ιδρυτές, της Connect Finance, είναι να κλειδώσουν (lock up), όλα τους τα CNFI token, που δεν βρίσκονται σε κυκλοφορία, μέσα στο TrustSwap.

Connect-Financial-trustswap-lockup1

Τα υπόλοιπα 86,5 εκ. token λοιπόν, βρίσκονται κλειδωμένα, και θα ξεκλειδώνουν, σε τακτά χρονικάδιαστήματα, δίνοντας έτσι χρόνο στους επενδυτές, να αξιολογήσουν το οργανόγραμμα του πρωτοκόλλου της Connect Financial, και παράλληλα δημιουργώντας εμπιστοσύνη ότι η ομάδα δεν θα προβεί σε απάτη τύπου «rug pull» (Η ομάδα παίρνει τα λεφτά των επενδυτών που έχουν συγκεντρωθεί και την κάνουν με ελαφρά!!)

Connect-Financial-trustswap-lockup

Δημιουργία Staking Pool για το CNFI από την Connect Financial.

Κάνοντας  staking ένας χρήστης, θα:

  •  Λαμβάνει rewards, από το pool
  • Λαμβάνει μέρος από τα καινούργια CNFI που θα παράγονται. (To CNFI είναι πληθωριστικό token, όπως και το Ethereum, σε αντίθεση με το Bitcoin).
  • Λαμβάνει μέρος των κερδών από τις προμήθειες που θα αποκομίζει η Connect Finance.
  • Μπορεί να ανεβεί επίπεδο κάρτας (Gold, Platinum,..), ανάλογα με το ποσό που έχει Stakάρει.
  • Έχει μειωμένες χρεώσεις / προμήθειες για υπηρεσίες από το Connect Financial.

Παράδειγμα επιβραβεύσεων CNFI Staking Pool.

Aς υποθέσουμε ότι το  CNFI Staking Pool, έχει συνολικά 1.000.000 CNFI, και εσείς έχετε 24.000 CNFI Stakαρισμένα. Το ποσοστό συμμετοχής σας θα είναι: 24.000 / 1.000.000 ή 2,4%.

Με μια ημερήσια κατανομή επιβραβεύσεων 5.000 CNFI, η ανταμοιβή σας θα είναι 5000 * 2,4% ή 120 CNFI ανά ημέρα.

Εννοείται ότι όσο περισσότερα, για όσο περισσότερο και εάν τα έχετε «ανοιχτά» ή «κλειστά», οι επιβραβεύσεις θα αυξομειώνονται ανάλογα.

Ανταγωνιστές της Connect Financial και περιθώρια ανόδου!

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα οι κύριοι ανταγωνιστές της Connect Finance, είναι η Wirex (WXT) και ο μεγάλος αδερφός Crypto.com (CRO).

Εάν παρατηρήσουμε τις κεφαλαιοποιήσεις και των δυο και τις συγκρίνουμε με την Connect Financial, μπορουμε να πάρουμε μια μυρωδιά που θα μπορούσε να φτάσει, αναλογιζόμενοι ότι φέρνει ένα νέο προϊόν στην αγορά (πίστωση μέσω κάρτας VISA), που δεν έχουν οι άλλοι δυο.

Crypto.comWirexConnect Financial
tokenCROWXTCNFI
Τιμή $0,15  $0,01  $0,27 
Συνολικα$100 δις$10 δις$108 εκ
Διαθεσιμα$24,1 δις$2,3 δις$22 εκ
Κεφαλαιοποιηση$3,8 δις$23 εκ$5,9 εκ
Περιθωριο Ανοδου CNFI64300%289% 

Τεχνική Εικόνα:

όπως βλέπετε, το CNFI, βρίσκεται σε φάση συσσώρευσης από αυτούς που το έχουν ήδη ψυλλιαστεί, πριν μπει σε μεγάλο ανταλλακτήριο, και γίνει της …..!!

Connect-Financial-CNFI-daily-chart

Εάν σας άρεσε πατήστε Like!!!

◉ Εάν σας άρεσε το άρθρο, διαφωνείτε με κάτι ή θα θέλατε να συμπεριλάβω οτιδήποτε άλλο,μεταβείτε στην σελίδα μου στο Facebook, όπου είναι όλα πολύ πιο γνώριμα για εσάς, και κάντε μου ένα Like 👍, για να με υποστηρίξετε!! Σας Ευχαριστώ ο CryptoGrafos.

Αποποίηση Ευθυνών

Αποποίηση ευθυνών: Οι απόψεις που εκφράζονται στον ιστότοπο ocryptografos.com δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές αλλά προσωπικές απόψεις του εκάστοτε αρθρογράφου και των δημοσιογραφικών πηγών από όπου τις αντλεί. Οι αναγνώστες που επιθυμούν να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να προβούν σε δική τους προσωπική έρευνα ή να συμβουλευθούν έναν επαγγελματία επενδυτικό σύμβουλο.

δεσ και αυτο
Viberate-Feature-image
Λεφτά στο ρυθμό του Viberate (VIB)!!