Επιτέλους! Θετικά Σχόλια από Μεγάλη Αμερικάνικη Τράπεζα για το Bitcoin.

JPMorgan_Article_Featured_Image

3 λόγοι για τους οποίους οι επενδυτές πρέπει να εξετάσουν πιθανή επένδυση το Bitcoin σύμφωνα με την JP Morgan.

Σε μια αξιολόγηση που εκδόθηκε από το τμήμα διαφοροποιημένων επενδύσεων (Cross-Asset) της JP Morgan, εξηγούν τα οφέλη επένδυσης σε Bitcoin, παρά την υψηλή μεταβλητότητα που παρουσιάζει σαν επενδυτικό προϊόν.

Ο Οικονομολόγος και οπαδός της κρυπτοκοινότητας Alex Krüger, μοιράστηκε το έγγραφο αυτό στο Twitter.

Alex_Krüger_Twitter_profile

Σε αυτό, υπογραμμίζονται οι ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, οι φθίνουσες αποδόσεις των ομολόγων, και ο αντισυμβατικός χαρακτήρας του Bitcoin ως παράγοντες που καθιστούν το περιουσιακό αυτό στοιχείο άξιο προσοχής παρά την υψηλή αστάθεια.

«Γιατί να ασχοληθείτε με τα κρυπτονομίσματα; Τρεις λόγοι: Οι αποτιμήσεις μετοχών και ομολόγων, έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ για να μπορούν να υποστηρίξουν  ένα νέο επιχειρηματικό κύκλο. Οι μέχρι πρότινος συμβατικοί τρόποι αντιστάθμισης κινδύνου, όπως τα ομόλογα με κυμαινόμενο επιτόκιο, με το ζόρι χρησιμεύουν ως ασφάλιση όταν τα επιτόκια τους στο 10ετες αμερικανικό βρίσκονται στο 1%. Επίσης κάποιοι αόρατοι προς το παρόν, αλλά πιθανοί μελλοντικοί κίνδυνοι όπως:

Ένας υψηλότερος πληθωρισμός,

Πολλαπλές οικονομικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

ή μια πιθανή κλιματική καταστροφή

θα μπορούσαν να ευνοήσουν ένα περιουσιακό στοιχείο που λειτουργεί εκτός των συμβατικών καναλιών.”

Το έγγραφο αυτό παρουσιάστηκε την ίδια χρονική στιγμή που το Bitcoin πραγματοποιεί βουτιά  σχεδόν 11% σε μια ημέρα και 21% για την εβδομάδα.

Στη δημοσίευσή αυτή, η JP Morgan υποστηρίζει ότι η επένδυση ενός μικρού τμήματος του συνολικού χαρτοφυλακίου σε κρυπτοπεριουσιακά στοιχεία μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση του χαρτοφυλακίου λόγω, των υψηλότερων αποδόσεων που έχουν τα κρυπτονομίσματα, αλλά και την αντιστάθμιση κινδύνου risk management μέσω (hedging) λόγω της τάσης τους να κινούνται ανεξάρτητα από την παραδοσιακή αγορά (uncorrelated).

BTC_SP500_Correlation_Chart

Ωστόσο, η εταιρεία προβλέπει ότι η συσχέτιση (correlation) μεταξύ των κρυπτονομικών περιουσιακών στοιχείων και της παραδοσιακής αγοράς μετοχών μπορεί να αυξηθεί καθώς όλο και μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού κοινού στρέφεται προς αυτήν.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η JP Morgan αποκάλυψε ότι, επενδυτές με “βαθιές τσέπες” μεταφέρουν κεφάλαια τους από αμοιβαία κεφάλαια (ETF) χρυσού προς το Bitcoin Trust της Grayscale.

Το τραπεζικό ίδρυμα υποστηρίζει ότι εάν το Bitcoin είναι σε θέση να λάβει ένα μέρος μόνο, των περιουσιακών στοιχείων που παραδοσιακά επενδύονται σε χρυσό, τότε με άνεση θα διπλασιαστεί ή ακόμη και θα τριπλασιαστεί η τιμή του.

Εάν σας άρεσε πατήστε Like!!!

◉ Εάν σας άρεσε το άρθρο, διαφωνείτε με κάτι ή θα θέλατε να συμπεριλάβω οτιδήποτε άλλο,μεταβείτε στην σελίδα μου στο Facebook, όπου είναι όλα πολύ πιο γνώριμα για εσάς, και κάντε μου ένα Like 👍, για να με υποστηρίξετε!! Σας Ευχαριστώ ο CryptoGrafos.

Αποποίηση Ευθυνών

Αποποίηση ευθυνών: Οι απόψεις που εκφράζονται στον ιστότοπο ocryptografos.com δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές αλλά προσωπικές απόψεις του εκάστοτε αρθρογράφου και των δημοσιογραφικών πηγών από όπου τις αντλεί. Οι αναγνώστες που επιθυμούν να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να προβούν σε δική τους προσωπική έρευνα ή να συμβουλευθούν έναν επαγγελματία επενδυτικό σύμβουλο.

δεσ και αυτο
Altcoins-Feature-image
8 αξιόλογα Altcoins που έχουν καύσιμα για περαιτέρω άνοδο!!