Καλώς ήρθατε στον κόσμο της Επαυξημένης Πραγματικότητας (OVR)!!

OVR-Feature

Σήμερα θα μιλήσουμε για το οικοσύστημα OVR και πως φέρνει τον κόσμο της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality), στον απλό χρήστη, προσφέροντας του καινοτόμες ευκαιρίες επένδυσης.  

Από το 2018 και έπειτα, παρουσιάστηκαν στην αγορά, αρκετές Augmented Reality τεχνολογίες.

Τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Apple, το Facebook και η Google έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις και εξαγορές, στοχεύοντας όλο και περισσότερο στην εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας.

Αυτή η ανάπτυξη οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι τα κινητά τηλέφωνα που παράγονται από το 2018 και έπειτα, υποστηρίζουν πλήρως την τεχνολογία Augmented Reality.

Επίσης τα έξυπνα γυαλιά (smart glasses) που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία παρουσιάζουν αυξημένες πωλήσεις.

Σύμφωνα με την IDC, η αγορά Augmented Reality, ήταν στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, ενώ αναμένεται να φθάσει τα 137 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2024.

OVR-1

Περιεχόμενα

Τι είναι η Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality).

Το Augmented Reality (AR), είναι μια τεχνολογία ικανή να προσθέτει διαφόρων ειδών περιεχόμενα (βίντεο, ήχος, 2D, 3D) στο πραγματικό μας περιβάλλον.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο και από οποιαδήποτε συσκευή εξοπλισμένη με κάμερα.

Αυτή η καινοτομία, καθιστά δυνατή την «παρακολούθηση» αντικειμένων που υπάρχουν στην πραγματικό μας κόσμο και να προσθέτει ψηφιακά αντικείμενα σε αυτόν.

Το πολυκατάστημα επίπλων IKEA για παράδειγμα, χρησιμοποιεί εδώ και καιρό, αυτή τη τεχνολογία, βοηθώντας τους πελάτες της, να αποκτούν μια «εικόνα», για το πως θα ταίριαζε ένα συγκεκριμένο έπιπλο, μέσα στο χώρο του σπιτιού τους, πριν το αγοράσουν.

OVR-6-1

Ο εντυπωσιακός αυτός συνδυασμός πραγματικού και ψηφιακού κόσμου, δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία.

Ποια προβλήματα προσπαθεί να λύσει το OVR.

Το OVR είναι ένας αθροιστής (Aggregator), και στόχος του, είναι να χτίσει μια κοινότητα, που θα χρησιμοποιεί ένα πραγματικό οικονομικό σύστημα.

Χάρη σε αυτό το σύστημα, το OVR θέλει να φέρει λύσεις σε διάφορες ανάγκες στον χώρο του Augmented Reality.

Στοχεύει στο να παρέχει ένα ενιαίο δωρεάν εργαλείο επαυξημένης πραγματικότητας, που θα μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε ένα 3D περιβάλλον.

Βασικά χαρακτηριστικά του OVR.

Η πλατφόρμα OVR αποτελείται από:

• Το Οικοσύστημα OVR

OVRLands (εικονικά οικόπεδα)

MarketPlace (Αγορά)

OVRLands MarketPlace: Αγορά, πώληση, ενοικίαση

OVRExperience: Αγορά και πώληση

OVRAdv: Αγορά και πώληση διαφημίσεων στα OVRLands.

Ας δούμε αναλυτικά το κάθε ένα:

1. Οικοσύστημα (Ecosystem) OVR.

Εδώ θα βρούμε τις εξής κατηγορίες χρηστών:

i) Κάτοχοι OVR token.

Οι κάτοχοι OVR token, μπορούν να αγοράζουν εικονικά οικόπεδα (OVRLands) με αυτά, και να τοποθετούν events (OVRExperience), μέσα σε αυτά.

ii) OVR Creators.

Οι δημιουργοί τρισδιάστατων events (OVRExperience).

iii) OVR Miners.

Οι συντηρητές OVR nodes (δικτυακοί κόμβοι).

iv) OVR user.

Οι χρήστες που θα πληρώνουν με OVR token, για να παίρνουν μέρος σε events (OVRExperience).

v) OVR advertiser.

Διαφημιστές, που θα τοποθετούν διαφημίσεις επαυξημένης πραγματικότητας, σε εικονικά οικόπεδα (OVRLands).

vi) OVR staker

Χρήστες που θα κάνουν staking, και θα έχουν δικαίωμα ψήφου (vote), πάνω σε OVRNodes.

2. OVRLands.

Το οικοσύστημα OVR αποτελείται από ένα πλέγμα εξάγωνων, που καλύπτει τη συνολική επιφάνεια της γης.

OVR-8

Τα εξάγωνα ονομάζονται OVRLands, έχουν συγκεκριμένη γεωγραφική θέση και η διάσταση τους είναι 300 τετραγωνικά μέτρα.

Ο συνολικός αριθμός OVRLands είναι 1.66 τρισεκατομμύρια.

Τα OVRLands δεν είναι μόνο ένα σύστημα αναφοράς που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση περιεχομένου AR και VR (Virtual Reality), αλλά είναι επίσης το θεμελιώδες ψηφιακό στοιχείο που επιτρέπει την OVR κοινότητά, να δημιουργεί οικονομικά κίνητρα για τη ανάπτυξη του όλου οικοσυστηματος.

Χρήστες θα αγοράζουν OVRLands, μετατρέποντας τους σε OVROwners, και η ιδιοκτησία τους, θα αποδεικνύεται με ένα NFT ERC-721 token.

(Διαβάστε εδώ για το τι είναι ένα NFT)

Το NFT θα καταγράφεται στο blockchain του Ethereum, και θα αποδεικνύει τα δικαιώματα ιδιοκτησίας του εν λόγω εικονικού οικοπέδου.

Η απώλεια των ιδιωτικών κλειδιών (private key), που χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά του OVRLand, από τον χρήστη, θα έχει την συνέπεια και της απώλειας του εικονικού οικοπέδου.

Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο, το OVR θα απαιτεί από τον κάτοχο ενός OVRLand, να αποδεικνύει την κατοχή των ιδιωτικών κλειδιών τουλάχιστον μία φορά κάθε 3 χρόνια.

Στην περίπτωση που ο OVROwner, δεν θα είναι σε θέση, να παρέχει την απόδειξη της ιδιοκτησίας, το OVRLand του, θα διατίθεται ξανά προς δημόσια πώληση.

3. Marketplace.

Η αγορά (Marketplace) OVR, αποτελείται από έξυπνα συμβόλαια (smart contracts). Το κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι η διευκόλυνση και διασταύρωση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης για κάθε ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να διαπραγματευτεί στην πλατφόρμα OVR.

Όλες οι συναλλαγές θα πραγματοποιούνται με την χρήση OVR token.

4. OVRLands: (Αγορά, Πώληση, Ενοικίαση).

Α) Αγορά.

Οικόπεδα OVRLand, μπορείτε να αγοράσετε στο OVR Marketplace μέσω δημοπρασίας με αρχική τιμή $10.

Λαμβάνοντας υπόψη το εξάγωνο που σας ενδιαφέρει, θα σχεδιαστεί ένας γειτονικός χάρτης εξάγωνων.

Εάν υποβάλλετε προσφορά για ένα OVRLand, σε μια περιοχή όπου δεν έχoυν αγοραστεί άλλα γειτονικά οικόπεδα, η βασική τιμή θα παραμείνει $10.

Ωστόσο, εάν υποβάλετε προσφορά για ένα OVRLand, που βρίσκεται σε μια περιοχή με υψηλή ζήτηση, η βασική τιμή θα αυξηθεί αναλόγως, με μέγιστο τα $100.

OVR-2

Εάν ένα εικονικό οικόπεδο έχει ήδη αγοραστεί και έχει ξαναδιατεθεί στην αγορά, θα μπορείτε να το βρείτε μέσα στο Marketplace.

“Το OVRLand όπως ήδη έχουμε γράψει, θα έχει την μορφή NFT ERC-721 token, επομένως θα μπορείτε να τα αποθηκεύετε και να τα πουλάτε και σε πλατφόρμες εκτός της πλατφόρμας OVR.”

Β) Πώληση / Ενοικίαση.

Οι OVROwners (ιδιοκτήτες), θα μπορούν να πουλήσουν ή να ενοικιάσουν τα OVRLands (οικόπεδα) τους, ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας το Marketplace.

Τα OVRLands θα πωλούνται ή θα ενοικιάζονται με τα υπάρχοντα τους (OVRExperience).

Εάν μπείτε μέσα στο Marketplace της OVR, θα δείτε ότι, ΗΔΗ όλα τα καλά σημεία της παραλιακής Ποσειδώνος στην Αθηνά, αλλά και αξιόλογα τουριστικά κέντρα της Ελλάδος, όπως Μύκονο, Σαντορίνη και πολλά άλλα, έχουν αγοραστεί.

OVR-3
Χάρτης Ελλάδας με OVRLands, που έχουν πωληθεί.

Αυτό δείχνει ότι το συγκεκριμένο project, έχει βάσεις και μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.

5. OVRExperience: Αγορά και Πώληση.

Οι χρήστες της κοινότητας OVR, θα μπορούν να δημιουργούν διαδραστικές δραστηριότητες AR, με την χρήση SDK OVR, τις οποίες θα δημιουργούν, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή κατασκευής ηλεκτρονικών παιχνιδιών (games) Unity3D.

Στη συνέχεια θα πωλούν την συγκεκριμένη δραστηριότητα στο Marketplace, από το οποίο ένας ιδιοκτήτης εικονικού οικοπέδου θα την αγοράζει και θα την εγκαθιστά στο οικόπεδο του.

OVR-4

Η αποθήκευση των δραστηριοτήτων αυτών, θα  πραγματοποιείται σε IPFS OVRNodes.

6. OVRAdv: Buy and Sell.

Οι λειτουργίες που θα προσφέρει το SDK (Software Development Kit), θα περιέχουν όλες τις λειτουργίες που απαιτούνται, για τη διαχείριση  διαφημίσεων, όπως τρισδιάστατα εικονικά πανό, οι οποίες θα δίνουν στους διαφημιζόμενους τη δυνατότητα να εισάγουν τις δικές τους προσωποποιημένες διαφημίσεις.

Το Marketplace, θα διαχειρίζεται την αγορά και πώληση αυτών των διαφημιστικών χώρων και θα χρεώνονται με βάση την χρονική διάρκεια ή την αξία του OVRLand.

OVR-5

Το OVR SDK και το Unity 3D.

Όλο το ψηφιακό περιεχόμενο (OVRContent), αναπτύσσεται στο λειτουργικό Unity3D, και το OVR SDK (Software Development Kit) επιτρέπει την εφαρμογή αυτού του περιεχομένου, στην πλατφόρμα του OVR.

Το OVR SDK επιτρέπει τη διαχείριση:

Συναλλαγών στο Πορτοφόλι ενός OVRUser.

Προεπισκόπηση των OVRLands στον επεξεργαστή για τη διαχείριση των τρισδιάστατων στοιχείων και την σωστή τοποθέτηση τους στον πραγματικό κόσμο.

Διαχείριση κοινής εμπειρίας AR.

Αλληλεπιδράσεις με πύλες όπως η Infura και Oracles.

• Ενσωμάτωση Avatar και διαχείριση γνώσεων.

Επελέξαν το Ethereum για να αναπτύξουν την OVR πλατφόρμα, επειδή παραμένει η πιο ισχυρή πλατφόρμα έξυπνων συμβάσεων (Smart Contracts).

Απο τα κορυφαία 100 κρυπτονομίσματα, τα 96 είναι κατασκευασμένα πάνω στο Ethereum.

Από τα κορυφαία 1000 κρυπτονομίσματα, περίπου το 89% είναι χτισμένα πάνω στο Ethereum.

Ωστόσο, λόγω του ότι το Ethereum, είναι πολύ αδύναμο, όσον αφορά την ταχύτητα συναλλαγών (περίπου 25 tx/s), και λόγω των υπέρογκων χρεώσεων σε προμήθειες (gas fees), η ομάδα πίσω από το OVR αποφάσισε να ενσωματώσει τεχνολογία πλαϊνής αλυσίδας (sidechain), που συνδέεται με το Ethereum mainnet.

Τα NFTs που αντιπροσωπεύουν OVRLands, θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσσονται στη πλατφόρμα XDai, εξαλείφοντας τα gas fees.

Η ομάδα πίσω από το OVR.

Η ομάδα πίσω από το OVR, είναι κυρίως Ιταλικής προέλευσης, με μεγάλη εμπειρία στην τεχνολογία blockchain και Augmented Reality.

OVR-team-Cuttini-david

Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του OVR. Μηχανικός Λογισμικού με εμπειρία στην τεχνολογία Επαυξημένης πραγματικότητας(AR) και έξυπνα συμβόλαια (Smart Contracts)

Εργάζεται στον βιομηχανικό τομέα για εταιρείες όπως η Bosch, η Danieli Automation και η IBM, για αναβάθμιση βιομηχανικών λύσεων (Artificial Intelligence).

OVR-team-Cuttini-diego-di-tommaso

Chief Operating Officer COO. Πτυχιούχος Θεωρητικής Φιλοσοφίας και MBA στο SDA Bocconi με εξειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά στο UCLA.

Έχει εργαστεί στη βιομηχανία της μόδας για πάνω από 10 χρόνια σε διάφορες θέσεις έως και Διευθύνοντας Σύμβουλος.

Μέχρι πρόσφατα συνεργαζόταν με την PwC ως Ανώτερος Σύμβουλος.

Είναι επίσης ένας από τους ιδρυτές του Unicorn Trainers, ενός συλλόγου που επικεντρώθηκε στις νέες τεχνολογίες και την υποστήριξη startup επιχειρήσεων.

Από το 2014 ανέπτυξε μεγάλο ενδιαφέρον για το blockchain και υπήρξε βασικός ομιλητής και διοργανωτής πολλών εκδηλώσεων Blockchain.

OVR-team-Cuttini-Mattia-Crespi

Ειδικός σε θέματα τεχνολογίας, ερευνητικός συνεργάτης του Institute For The Future.

Συνδέεται με κέντρα έρευνας και καινοτομίας παγκοσμίως, με ιδιαίτερη έμφαση στο οικοσύστημα του Silicon Valley.

Το 2012 ίδρυσε την Qbit Technologies Inc, μια βραβευμένη Palo Alto Startup, αναπτύσσοντας λύσεις εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας για επιχειρήσεις.

OVR-team-Lydia-Wang

Ειδικευμένη στην Έρευνα Διαφήμισης, Αγοράς και Μάρκετινγκ.

Εξαιρετική στον τομέα των πωλήσεων με μεταπτυχιακό στα ΜΜΕ και τις Επικοινωνίες από το London School of Economic and Political Science.

Πέρα από τα βασικά στελέχη, η ομάδα πλαισιώνεται με έναν μεγάλο αριθμό ειδικών, που την βοηθά να βγάλει εις πέρας το μεγαλεπήβολο project του OVR.

OVR-team-others

To OVR token.

Το κρυπτονόμισμα OVR, βασίζεται στο πρότυπο ERC-20 (Ethereum) και λειτουργεί ως μέσο ανταλλαγής σε ολόκληρο το οικοσύστημα του OVR.

OVR-7

Θα καθιστά δυνατή την πλήρη αξιοποίηση του Ethereum Blockchain και θα κάνει εύκολη την διακίνηση του με την υπάρχουσα υποδομή (π.χ. πορτοφόλια και ανταλλακτήρια).

Δύο είδη κρυπτονομισμάτων, στο οικοσύστημα OVR.

Το οικοσύστημα OVR, θα βασίζεται στη χρήση 2 διαφορετικών ειδών κρυπτονομισμάτων, το OVR token και το OVRLand.

Το OVR token είναι ένα fungible token (ERC-20) και θα είναι το μόνο μέσο ανταλλαγής, εντός της πλατφόρμας.

Το OVR Token θα χρησιμοποιείται με τους ακόλουθους τρόπους:

Διακυβέρνηση οικοσυστήματος (Governance).

Αγορά OVRLand.

Staking και Mining.

Αγορά προϊόντων OVRExperience στο OVR Marketplace.

Πληρωμή ενός OVRCreator για να δημιουργήσει ένα OVRExperience.

Αποδοχή πληρωμής, από χρήστες που θέλουν να αλληλοεπιδράσουν με ένα

OVRExperience.

Αγορά προϊόντων από ένα OVRExperience.

Εισόδημα από διαφημιστές.

Ενοικίαση εικονικού χώρου.

Χρήση όλων των υπηρεσιών που υπάρχουν στην πλατφόρμα OVR.

Το OVRLand, είναι ένα NFT (ERC-721), που θα αντιπροσωπεύει την κυριότητα των εικονικών οικοπέδων.

Προμήθειες χρήσης της πλατφόρμας OVR.

  • Σε κάθε συναλλαγή OVRLand, θα υπάρχει μια χρέωση 5%.
  • Σε κάθε συναλλαγή περιεχομένου OVRContent, θα υπάρχει μια χρέωση 5%.
  • Σε κάθε συναλλαγή με διαφημιστές (advertisers), θα υπάρχει μια χρέωση 5%.

Χρέωση φιλοξενίας προσωπικών αντικειμένων των χρηστών στο IPFS.

Τα στοιχεία AR και VR, θα αποθηκεύονται στο IPFS και οι κόμβοι (nodes) που θα φιλοξενούν τα στοιχεία αυτά, θα αμείβονται από τους ιδιοκτήτες OVRLand με OVR Tokens.

Η αποθήκευση αυτή, θα έχει κόστος $1 το μήνα και θα καταβάλλεται σε OVR token, με ανώτατο όριο,  τα 100 Mb για κάθε OVRLand.

Τα μισά έσοδα, θα πηγαίνουν για αμοιβές παρόχων υπηρεσιών IFPS, και τα υπόλοιπα για αμοιβή των συντηρητών του δικτύου, ανάπτυξη λογισμικού της πλατφόρμας.

OVR Staking.

Υπάρχουν 3 διαφορετικές επιλογές staking που μπορείτε να επιλέξετε:

  • χωρίς κλείδωμα με 5% APR
  • 3 μήνες κλείδωμα με 10% APR
  • 6 μήνες κλείδωμα με 15% APR.
OVR-staking

Χωρίς επιλογή κλειδώματος, μπορείτε να κάνετε ανάληψη κεφαλαίου και ανταμοιβών ανά πάσα στιγμή.

Με επιλογές κλειδώματος 3 και 6 μηνών, το κεφάλαιο θα κλειδωθεί έως το τέλος της επιλεγμένης περιόδου, ενώ θα μπορείτε να κάνετε ανάληψη ανταμοιβών ανά πάσα στιγμή.

Μόλις λήξει η περίοδος κλειδώματος (3 ή 6 μήνες) θα πρέπει να αποσύρετε και να ξανακάνετε staking το κεφάλαιό σας, για να συνεχίσετε να κερδίζετε ανταμοιβές.

Την ώρα της γραφής, η τιμή του OVR, κυμαίνεται στα ($2,58) και βρίσκεται στην 450ηθέση μεταξύ των κρυπτονομισμάτων, βάση κεφαλαιοποίησης ($59.4 εκ.), με 110 εκ. συνολικά tokens από τα οποία σε κυκλοφορία βρίσκονται τα 23,19 εκ. 

Το All-Time High το πέτυχε στις 24 Μαρτίου ’21 ($3,18) και το All-Time Low στις 12 Ιανουαρίου ’21 ($0,025).

Τεχνική Εικόνα:

Καθώς η γενικότερη αγορά βρίσκεται σε φάση διόρθωσης, αυτό δεν άφησε ανεπηρέαστο και το OVR.

Από τα ψηλά των $3,50, διαπραγματεύεται την ώρα της γραφής, στα $2,58, βρίσκοντας στήριξη στο 0,38 Fib lvl.

OVR-chart
OVR Ημερήσιο Διάγραμμα.

Στην ζώνη $2,25-$2,50, δημιουργεί ιδανικές συνθήκες εισόδου, για τους βραχυπρόθεσμους.

Για αυτούς που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για αγορές, μέσα στο οικοσύστημα του OVR, ήδη είναι κατά $1,00 κάτω από τα υψηλά, και συμφέρει η απόκτηση του.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ότι μπορείτε να κερδίσετε OVR token, κατεβάζοντας το app και συμμετέχοντας στο κυνήγι θησαυρού (Treasure Hunt).

Λεπτομέρειες υπάρχουν σε post, μέσα στο Facebook group του ocryptografos.

Εάν σας άρεσε πατήστε Like!!!

◉ Εάν σας άρεσε το άρθρο, διαφωνείτε με κάτι ή θα θέλατε να συμπεριλάβω οτιδήποτε άλλο,μεταβείτε στην σελίδα μου στο Facebook, όπου είναι όλα πολύ πιο γνώριμα για εσάς, και κάντε μου ένα Like 👍, για να με υποστηρίξετε!! Σας Ευχαριστώ ο CryptoGrafos.

Αποποίηση Ευθυνών

Αποποίηση ευθυνών: Οι απόψεις που εκφράζονται στον ιστότοπο ocryptografos.com δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές αλλά προσωπικές απόψεις του εκάστοτε αρθρογράφου και των δημοσιογραφικών πηγών από όπου τις αντλεί. Οι αναγνώστες που επιθυμούν να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να προβούν σε δική τους προσωπική έρευνα ή να συμβουλευθούν έναν επαγγελματία επενδυτικό σύμβουλο.

δεσ και αυτο
Loopring_logo_Feature_image
Είναι το Loopring (LRC), η επόμενη έκπληξη στα κρυπτονομίσματα;