Ο Lark Davis μας δίνει τα δικά του 06 Altcoins, για τον Μάρτιο!!

lark-davis-06-altcoins-march

Άλλα 06 Altcoins μας παρουσίασε ο Youtuber Lark Davis, σε ένα βιντεάκι (πατήστε ΕΔΩ για να το δείτε), εχθές 28 Φεβρουαρίου, που πιστεύει ότι έχουν πολύ δυνατούς καταλύτες, οι οποίοι θα ανακοινωθούν μέσα στον Μάρτιο.

Περιεχόμενα

1. Cardano (Altcoin = ADA).

η πρώτη του επιλογή αφορά το γνωστό σε όλους μας Cardano. Το τρίτο, πλέον μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση Altcoin, είναι έτοιμο να συνεχίσει τη μετεωρική του άνοδο.

«Τα μεγάλα νέα για το Cardano είναι το hard fork με την ονομασία «Mary», το οποίο ξεκίνησε σήμερα 1η Μαρτίου. Αυτό το «σκληρό πιρούνι» θα βοηθήσει το Cardano να κάνει επιτέλους, τα πρώτα του πραγματικά βήματα, προς την κατεύθυνση ενός πλήρως λειτουργικού οικοσυστήματος.

Μέχρι στιγμής, το Cardano, βασιζόταν σε μελλοντικά ανεκπλήρωτα σχέδια, και τώρα με την ενεργοποίηση της «Mary», Θα δούμε επιτέλους tokens και έξυπνα συμβόλαια (smart Contracts), να δημιουργούνται και να λειτουργούν πάνω στο οικοσύστημα.

OCryptoGrafos:

Τιείναι Hard Fork?

Φανταστείτε το, σαν ένα πολύ μεγάλο update, το οποίο φέρνει ριζική αλλαγή στο πρωτόκολλο ενός δικτύου.

Μπορεί να ακυρώσει, προγενέστερα έγκυρα μπλοκ και συναλλαγές, ή το αντίστροφο.

Ένα σκληρό πιρούνι απαιτεί από όλους τους κόμβους (nodes) ή τους χρήστες (users) να κάνουν αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού του πρωτοκόλλου.

Τα Forks μπορεί να ξεκινήσουν από τους ιδρυτές ενός οικοσυστήματος ή τα μέλη της κοινότητας του, που διαφωνούν με την υπάρχουσα λειτουργία του.

Συνήθως το οικοσύστημα διασπάται σε δύο κλάδους, ένα που ακολουθεί το προηγούμενο πρωτόκολλο και ένα που ακολουθεί τη νέα έκδοση.

Οι κάτοχοι token του αρχικού blockchain θα λάβουν tokens και του νέου, αλλά εάν το οικοσύστημα χρησιμοποιεί εξορύκτες (miners), αυτοί θα πρέπει να επιλέξουν ποιο blockchain θα συνεχίσουν να επαληθεύουν.

Παραδείγματα hard forks είχαμε στο Bitcoin, τα οποία οδήγησαν στη δημιουργία των Bitcoin Cash και Bitcoin SV.

Επίσης hard Fork έκανε το Ethereum, όταν δέχθηκε επίθεση το DAO, και κλάπηκαν χρήματα από το ταμείο του. (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα).

Στην περίπτωση του Cardano, ΔΕΝ θα έχουμε διάσπαση του οικοσυστήματος, διότι θα χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο Hard Fork Combinator, το οποίο ουσιαστικά θα συγχωνεύσει, το πρωτόκολλο Byron που τρέχει τώρα, με το πρωτόκολλο Mary.

Τεχνική Ανάλυση:

Το ADA, όπως ανέφερα και στο προηγούμενο μου άρθρο (που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ),  βρίσκεται σε ξεκάθαρη ανοδική πορεία.

Για τους μακροχρόνιους πιστούς, μπορούν να αγοράζουν, με τη μέθοδο του Cost Average, ενώ για τους traders, μια καλή διόρθωση θα προσέφερε χαμηλότερο ρίσκο, σε σχέση με την σημερινή εικόνα.

altcoin-ADA-daily-chart

2. Kusama (Altcoin = KSM)

Το επόμενο Altcoin, στη λίστα του Davis είναι το Kusama, το οποίο αποκαλεί ο «μικρός αδερφός του Polkadot (DOT)».

«Οι δημοπρασίες (auctions) για Parachains έρχονται σύντομα στο οικοσύστημα Polkadot και η πρώτη στάση είναι το Kusama.»

«Το KSM Altcoin, έχει «τρέξει» πολύ το τελευταίο διάστημα, αλλά περιμένω να συνεχίσει το ράλι πολύ πιο δυναμικά, εν αναμονή των πρώτων δημοπρασιών parachain

OCryptoGrafos:

Το Kusama είναι μια πειραματική δια λειτουργική πλατφόρμα blockchain (experimental interoperable blockchain platform).

Τα projects, που θέλουν να καταλήξουν στο Polkadot, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρώτα την λειτουργικότητα τους στο Kusama, και να έχουν πρόσβαση σε λειτουργίες που δεν είναι ακόμη διαθέσιμες στο Polkadot.

Τεχνική Ανάλυση:

Το KSM Altcoin, βρίσκεται σε φάση διόρθωσης / συσσώρευσης. Έχει διασπάσει τον 08 ΕΜΑ, αλλά κρατά αποστάσεις από τον 21 ΕΜΑ, διατηρώντας έτσι την θετική του (bullish) εικόνα.

Μερική είσοδος στα τωρινά επίπεδα και τμηματικά σε πιθανή κάθοδο στα $192 και ακόμη καλύτερη στα $167 θεωρώ καλή τακτική για το KSM.

KSM-altcoin-daily-chart

3. Litecoin (Altcoin = LTC)

Το τρίτο Altcoin, στη λίστα που παρακολουθεί ο Davis, είναι το Litecoin, καθώς προετοιμάζεται να ξεκινήσει την αναβάθμιση απορρήτου του MimbleWimble.

«Το MimbleWimble είναι μια πολύ σοβαρή αναβάθμιση, δεδομένου ότι πρόκειται να φέρει μυστικότητα στις συναλλαγές του Litecoin. Θα είναι το μεγαλύτερο update για το αποκαλούμενο «ασήμι» των Altcoins των τελευταίων ετών

OCryptoGrafos:

(Ψηφιακό χρυσό αποκαλούμε το Bitcoin)!

Τι είναι το MimbleWimble και γιατί το χρειάζεται το Litecoin?

Ο στόχος που θέλει να πέτυχει το Litecoin, είναι να γίνει ένα τέλειο Fungible Altcoin.

(Διαβάστε ΕΔΩ για τη διαφορά Fungible / Non Fungible).

Αυτό πρέπει να πετύχει το Litecoin, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απροβλημάτιστη μέθοδο πληρωμών.

Αυτή τη στιγμή ούτε το Bitcoin ούτε το Litecoin είναι τέλεια Fungible tokens.

Tο καθένα, το ακολουθεί ένα δικό του ιστορικό συναλλαγών, το οποίο έχει μία μοναδικότητα.

Αυτό θα μπορούσε να επιφέρει μία διαφορά στην αξία τους, διότι θα μπορούσε για παράδειγμα, κάποιο το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα χρήματος ή κάποιες άλλες παράνομες ενέργειες, να έχει λιγότερη αξία από κάποιο άλλο καινούργιο το οποίο δεν έχει μπλεχτεί σε τέτοια θέματα.

Τεχνική Ανάλυση:

Το LTC Altcoin,βρίσκεται σε ξεκάθαρη φάση διόρθωσης, έχοντας διασπάσει και τους 03 ΕΜΑs.

Για τους ενδιαφερόμενους μακροχρόνιους αλλά και βραχυχρόνιους επενδυτές, μια είσοδος στη ζώνη $145-$165, είναι θεωρώ πολύ καλή. (Πολλαπλές στηρίξεις από προηγούμενες κορυφές και Fib lvls).

LTC-altcoin-daily-chart

4. Polygon (Altcoin = MATIC).

«Με το Ethereum 2.0 να μη φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα, όλο το βάρος έχει πέσει πάνω στα πρωτόκολλα του 2ου επιπέδου, και το πιο δυνατό από όλα είναι το Polygon»

OCryptoGrafos:

Το Polygon, είναι ένα πρωτόκολλο το οποίο έχει δημιουργηθεί, για να ενώνει διάφορα projects τα οποία τρέχουνε πάνω στο οικοσύστημα του Ethereum.

Είναι ένα  πρωτόκολλο, το οποίο στοχεύει να αντιμετωπίσει τα πολύ ψηλά τέλη (gas fee) που πληρώνουμε αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώντας το οικοσύστημα Ethereum.

Η έδρα του βρίσκεται στην Ινδία.

Τεχνική Ανάλυση:

Το MATIC Altcoin, βρίσκεται σε ξεκάθαρη ανοδική πορεία, , έχοντας και τα 03 ΕΜΑs σε τέλεια διάταξη.

Μια διόρθωση αυτή τη στιγμή στα $0,15-$0,17, θα ήταν τέλειο σημείο εισόδου.

MATIC-altcoin-daily-chart

5. Injective Protocol (INJ).

Το Injective Protocol, είναι ένα πρωτόκολλο 2ου επιπέδου, το οποίο προσφέρει χαμηλά τέλη (fees), υψηλή ταχύτητα και όλα τα υπόλοιπα προτερήματα, που ψάχνεις σε ένα DEX (Decentralized Exchange).

Σου επιτρέπει να κάνεις trading σε crypto, και τις τελευταίες εβδομάδες προσφέρει, forex trading αλλά και stock trading (μετοχές).

Έχει κλείσει συμφωνίες με πολύ μεγάλους συνεργάτες όπως το Avalanche (AVAX), Marlin (POND), Ocean και το Unilend (UFT).

Τεχνική Ανάλυση:

Το INJ Altcoin,βρίσκεται σε ξεκάθαρη φάση διόρθωσης, έχοντας διασπάσει και τους 03 ΕΜΑs.

Βρήκε στήριξη στο 0,382 Fib lvl, (το οποίο προσφέρεται για μια μικρή τοποθέτηση), αλλά σε πιθανή περαιτέρω διόρθωση στα 0,50 και 0,618 Fib lvl στη ζώνη $10-$12, είναι σημείο για μεγαλύτερες τοποθετήσεις.

INJ-altcoin-daily-chart

6. Uniswap (Altcoin = UNI).

Τελευταίο και καλύτερο Altcoin, το γνωστό σε όλους μας Uniswap.

Το Uniswap, ετοιμάζεται αυτό τον καιρό θα βγάλει το V.3, το οποίο θα φέρει δύο πολύ σημαντικούς καταλύτες, στο UNI token.

Πρώτον οι προμήθειες (gas fees), θα μοιράζονται μεταξύ των κατόχων UNI tokens.

Με τα σημερινά δεδομένα όπου ο όγκος συναλλαγών ξεπερνά ημερησίως το $1 δις, αυτό θα προσφέρει τρομερή αξία σε αυτό το κρυπτονόμισμα.

Δεύτερων είναι ότι θα επιτρέψει να ωφεληθεί από όλα τα προτερήματα που έχουνε τα πρωτόκολλα 2ου επιπέδου, και συγκεκριμένα τα χαμηλότερα τέλη συναλλαγών.

Προμήθειες που τώρα περίπου αγγίζουν τα $50 με $60 για κάθε συναλλαγή, μπορεί  να φτάσουν μέχρι και το $0,01 ανά συναλλαγή.

Αυτό θα είναι κάτι ανεπανάληπτο.

Τεχνική Ανάλυση:

Το UNI Altcoin, βρίσκεται σε φάση διόρθωσης / συσσώρευσης.

Έχει διασπάσει τον 08 ΕΜΑ, αλλά βρήκε στήριξη στον 21 ΕΜΑ, διατηρώντας έτσι την θετική του (bullish) εικόνα. Μερική είσοδος στα τωρινά επίπεδα και τμηματικά σε πιθανή κάθοδο στα $18-$22 θεωρώ καλή τακτική για το UNI.

UNI-altcoin-daily-chart

Εάν σας άρεσε πατήστε Like!!!

◉ Εάν σας άρεσε το άρθρο, διαφωνείτε με κάτι ή θα θέλατε να συμπεριλάβω οτιδήποτε άλλο,μεταβείτε στην σελίδα μου στο Facebook, όπου είναι όλα πολύ πιο γνώριμα για εσάς, και κάντε μου ένα Like 👍, για να με υποστηρίξετε!! Σας Ευχαριστώ ο CryptoGrafos.

Αποποίηση Ευθυνών

Αποποίηση ευθυνών: Οι απόψεις που εκφράζονται στον ιστότοπο ocryptografos.com δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές αλλά προσωπικές απόψεις του εκάστοτε αρθρογράφου και των δημοσιογραφικών πηγών από όπου τις αντλεί. Οι αναγνώστες που επιθυμούν να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να προβούν σε δική τους προσωπική έρευνα ή να συμβουλευθούν έναν επαγγελματία επενδυτικό σύμβουλο.

δεσ και αυτο
Altcoins-Feature-image
8 αξιόλογα Altcoins που έχουν καύσιμα για περαιτέρω άνοδο!!