Λεφτά στο ρυθμό του Viberate (VIB)!!

Viberate-Feature-image

Το Viberate είναι ένα blockchain οικοσύστημα που ασχολείται με την βιομηχανία της μουσικής, όπου μουσικοί συνδέονται με ατζέντηδες και διοργανωτές μουσικών εκδηλώσεων.

Το όραμα τους, σύμφωνα με το καταστατικό τους (whitepaper), είναι να φέρουν επανάσταση στον τρόπο παρουσίασης νέων μουσικών καλλιτεχνών και η επαφή τους με μουσικούς ατζέντηδες.

Αυτήν τη στιγμή λειτουργεί όπως το γνωστό σε όλους τους σινεφίλ «IMDB», αλλά για ζωντανή μουσική, όπου τα προφίλ των μουσικών κατατάσσονται σύμφωνα με τη διαδικτυακή τους δημοτικότητα.

Η βάση δεδομένων συντηρείται και επιμελείται από την κοινότητα χρηστών του Viberate, οι οποίοι πληρώνονται σε VIB token.

Viberate-community-reward
Αλυσίδα Επιβράβευσης Κοινότητας

Τελικός στόχος, η μεταμόρφωση του οικοσυστήματος Viberate, στην μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά μουσικών ταλέντων, και εκδηλώσεων.

Στόχος τους, δεν είναι ο τομέας των ήδη ηχογραφημένων κομματιών, διότι εκεί υπάρχει το Spotify, το iTunes, και πολλοί άλλοι μεγάλοι παίχτες.

Η μουσική βιομηχανία είναι σε μεγάλο βαθμό συγκεντρωμένη και ελεγχόμενη από μερικές μεγάλες εταιρείες, που φροντίζουν για τους καταξιωμένους μουσικούς. Διαχειρίζονται οι ίδιοι τις παραστάσεις των πελατών τους.

Αυτό δημιουργεί κέρδη μόνο για μια μικρή ομάδα ανθρώπων, ενώ η λοιπή πλειονότητα, που συμμετέχουν στη βιομηχανία ζωντανής μουσικής, παραμένουν στην απ’ έξω.

Στόχος της Viberate, είναι μικρές ανεξάρτητες μουσικές σκηνές, όπως underground κλαμπ, και τοπικές μουσικές εκδηλώσεις. Τέτοιου μικρού μεγέθους διοργανωτές, εκφοβίζονται και εκδιώκονται, από τους μεγάλους, σε καθημερινή βάση.

Viberate-cycle-influence
Στόχοι της Viberate.

Εκεί στοχεύουν να χτυπήσουν με τις νέες δυνατότητες του Blockchain.

Ενα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της χρήσης τεχνολογίας blockchain στη διαδικασία κλεισίματος ενος καλλιτέχνη, απο έναν ατζέντη, είναι η δυνατότητα εγγυητικής.

Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος και για τα δύο μέρη όταν κλείνουν μια συμφωνία μεταξύ τους.

Με το σημερινό σύστημα, απαιτούνται ένα σύνολο αδειών και εμπλέκονται δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μεταφραστές (εάν είναι από διαφορετική χώρα).

Η χρήση του VIB token, σε συνδυασμό με smart contracts, επιλύει αυτά τα προβλήματα και επιτρέπει αποτελεσματικές από θέμα κόστους και ασφάλειας, εγγυητικές.

Πως θα λειτουργεί όλη αυτή η διαδικασία μέσω της Vibrate?

 • Οι κρατήσεις στο Viberate θα γίνονται χρησιμοποιώντας Ether (ETH) και Viberate tokens (VIBs).
 • Κατά την ψηφιακή υπογραφή της σύμβασης, ο διοργανωτής της εκδήλωσης, θα πληρώνει το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό σε ETH ή VIB token συν μια προμήθεια, στην Viberate, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πορτοφόλι που θα παίζει τον ρόλο της εγγυητικής έως ότου ολοκληρωθεί η εκδήλωση.
 • Ο διοργανωτής της εκδήλωσης, έχει 24 ώρες για να υποβάλει καταγγελία σε περίπτωση παραβίασης των όρων της συμφωνίας από την πλευρά του καλλιτέχνη (μη εμφάνιση, διακοπή της παράστασης για ανεξήγητο λόγο, άσεμνη / αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, κ.λπ.).
 • Εάν όλα πήγαν καλά, το χρηματικό ποσό αποδεσμεύεται από το εγγυητικό πορτοφόλι και χρεώνεται στο πορτοφόλι του καλλιτέχνη.
 • Σε περίπτωση παραβίασης της συμφωνίας και καταγγελίας από τον διοργανωτή, αντιμετωπίζεται από μια ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων της μουσικής, που δίνουν την ετυμηγορία βάσει αποδεικτικών στοιχείων (φωτογραφίες, ανταλλαγή e-mail, κ.λπ.).
 • Στη συνέχεια, τα μέλη ψηφίζουν για να αποφασίσουν εάν θα επιστρέψουν τα χρήματα στον διοργανωτή ή στο πορτοφόλι του καλλιτέχνη.

Πώληση εισιτηρίων για εκδηλώσεις, και ανταλλαγή εισιτηρίων μεταξύ ιδιωτών, στο οικοσύστημα Viberate!

Η τεράστια βάση δεδομένων για εκδηλώσεις, θα επιτρέπει στους θαυμαστές, να βρίσκουν και να αγοράσουν εύκολα εισιτήρια, για τις εκδηλώσεις των αγαπημένων τους ερμηνευτών.

 • Το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων θα είναι προσβάσιμο μέσω DApp. Μουσικοί ή ιδιοκτήτες χώρων εκδηλώσεων, θα έχουν την δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων χωρίς κανένα μεσάζοντα (όπως Ticketmaster) με την βοήθεια blockchain.
 • Τα εισιτήρια θα πωλούνται μόνο όταν ο μουσικός όσο και ο ιδιοκτήτης του χώρου επιβεβαιώνουν την εκδήλωση.
 • πωλήσεις εισιτηρίων θα μεταφέρονται στο δίκτυο Ethereum μέσω του VIBBridge.
 • Από εκείνο τή στιγμή, οποιοσδήποτε χρήστης από οπουδήποτε στον κόσμο θα μπορεί να αγοράσει τα εισιτήρια, με Ether ή VIB token, και να τα έχει στο πορτοφόλι Ethereum. Τα εισιτήρια θα είναι κρυπτογραφικά ασφαλισμένα, και συνδεδεμένα απευθείας με το δημόσιο κλειδί του χρήστη (public Key) και επαληθεύσιμο πάνω στο blockchain.
 • Κάθε εισιτήριο θα συνδέεται με το λογαριασμό χρήστη Viberate. Με αυτό τον τρόπο, θα αποφεύγεται κάθε πιθανή παραποίηση ή απάτη εισιτηρίων.
 • Τα χρήματα θα παραμένουν σαν εγγύηση, μέσα σε να έξυπνο συμβόλαιο (smart contract) έως ότου η εκδήλωση ολοκληρωθεί με επιτυχία.
 • Στην είσοδο της εκδήλωσης, ο χρήστης θα επιδεικνύει το εισιτήριο με τη μορφή κωδικού QR στο προσωπικό ασφαλείας του χώρου, οι οποίοι μετά από σάρωση του κωδικού, θα αφήνει τον χρήστη στο χώρο.
Viberate-cycle-tickets
Σύστημα Έκδοσης Εισιτηρίων Viberate.
 • Οι κάτοχοι εισιτηρίων θα έχουν την δυνατότητα να πουλήσουν το εισιτήριο τους σε άλλον χρήστη για οποιοδήποτε λόγο. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται, μια δευτερεύουσα αγορά εισιτηρίων (καταπολέμηση μαύρης αγοράς), έτσι ώστε άτομα που δεν θα μπορούν να παρευρεθούν στην εκδήλωση, να έχουν τη δυνατότητα πώλησης του εισιτήριου σε άλλους χρήστες του Viberate DTX σε ETH ή VIB.
Viberate-cycle-tickets-between-users
Αγοραπωλησία Εισιτηρίων Μεταξύ Χρηστών, στο Viberate.

Το DTX είναι ένα ανταλλακτήριο εισιτηρίων p2p (person to person) που εκτελείται στο blockchain Ethereum για πωλητές εισιτηρίων, χρήστες και διοργανωτές εκδηλώσεων.

Επειδή η εμπιστοσύνη είναι υψίστης σημασίας παράγοντας για την Viberate, θα ενσωματώσουν την πλατφόρμα τους, με το DTX.

Το Μέγεθος Μουσικής Βιομηχανίας, που στοχεύει να χτυπήσει η Viberate!

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τη CISAC και την UNESCO, η Mουσική Bιομηχανία έχει ετήσιο κύκλο εργασιών $250 δισεκατομμυρίων.

 • Οι ζωντανές εμφανίσεις αποτελούν το 1/3 του ποσού αυτού.
 • Υπάρχουν περίπου 50 εκατομμύρια μουσικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται παγκοσμίως κάθε χρόνο.
 • Καταξιωμένοι Καλλιτέχνες αντιπροσωπεύουν ένα μικρό ποσοστό, ανάμεσα στα εκατομμύρια των μικρότερων καλλιτεχνών που δεν εκπροσωπούνται.

• Ο χώρος της ζωντανής μουσικής αναπτύσσεται ραγδαία λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης, που επιτρέπει στους χρήστες να ασχολούνται με τη μουσική πιο εύκολα από ποτέ (χρειάζεται μόνο ένας υπολογιστής και κάποια μαθήματα που μπορείτε να βρείτε στο YouTube για να ξεκινήσετε την μουσική σας καριέρα).

Ποια ειναι η Viberate?

Αυτή τη στιγμή συνεργάζονται με πάνω από 300.000 καλλιτέχνες, 2.000 ατζέντηδες, 90.000 χώρους εκδηλώσεων και 500.000 εκδηλώσεις.

Έχουν έδρα στη Σλοβενία (Λιουμπλιάνα), και γραφεία στην Αγγλία (Λονδίνο).

Το token τους (VIB), πραγματοποίησε ICO στις 04 Σεπτεμβρίου 2017, και ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στις 30 Οκτωβρίου 2017. (Τι είναι token?)

Είναι τύπου ERC-20 / utility token.    

Πως μπορείς να κερδίσεις VIB tokensΠως μπορείς να ξοδέψεις VIB tokens
Εισαγωγή Νέων Profile στο οικοσύστημαΠληρώνοντας προμήθειες εντός του οικοσυστηματος
Διαχείριση – update υπαρχόντων profileΑγοράζοντας συνδρομές, του οικοσυστηματος.
Εισαγωγή μουσικών εκδηλώσεων στο οικοσύστημαΑγοράζοντας διαφημιστικό χώρο στο Viberate.com
Προσκαλώντας νέους χρήστες και δημιουργούςΑγοράζοντας εισιτήρια για εκδηλώσεις
Προμοτάρωντας το οικοσύστημα στα Social Media.Πληρώνοντας για επαφές με γνωστούς μουσικούς ατζέντηδες
Γράφοντας άρθρα για το οικοσύστημαΚάνοντας trading σε ανταλλακτήρια
Πως θα χρησιμοποιείται το VIB token, της Viberate.

Μέχρι πρότινος υπήρξε μέτριο ενδιαφέρον από επενδυτές και crypto-influencers.

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτός, ο κοιμισμένος μέχρι τώρα γίγαντας, βρισκόταν «ναρκωμένος» λόγω του γνωστού μας COVID-19.

Όλη αυτή η μεγάλη βιομηχανία των μουσικών εκδηλώσεων χτυπήθηκε βάναυσα, με την απαγόρευση κάθε είδους εκδηλώσεων, παγκοσμίως.

Τώρα όμως που αρχίζουν να διαφαίνονται οι πρώτες ηλιαχτίδες της μέτα-COVID εποχής (εμβόλιο…), πιστεύω ότι θα επανέλθουν δριμύτερα όλες οι εκδηλώσεις, και μάλιστα με εκρηκτική δύναμη, διότι όλοι έχουμε σκάσει από την κλεισούρα και περιμένουμε ανυπόμονα την έναρξη των χώρων διασκέδασης.

Την ώρα της γραφής, η τιμή του VIB, κυμαίνεται στα ($0,08) και βρίσκεται στην 664ηθέση μεταξύ των κρυπτονομισμάτων, βάση κεφαλαιοποίησης ($13,2 εκ.), με 200 εκ. συνολικά tokens από τα οποία σε κυκλοφορία βρίσκονται τα 185 εκ. 

(Έχει μια απο τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις μεσα στην Binance.)

Το All-Time High το πέτυχε στις 09 Ιανουαρίου ’18 ($0,73) και το All-Time Low στις 13 Μαρτίου ’20 ($0,006).

Τεχνική Εικόνα:

To token VIB, μετά την απογείωση της τιμής, στην δυνατή Altcoin season του 2017, ξεκίνησε μια μακροχρόνια κατασκευή βάσης, μέχρι και σήμερα.

Αυτό που μου τράβηξε το ενδιαφέρον, απο εχθές, ειναι η διάσπαση όλων των κορυφών, εκτός αυτών του 2018.

Vib-altcoin-daily-chart
Ημερήσιο Διάγραμμα Viberate.

Εαν “πάρει φόρα, επόμενες αντιστάσεις, $0,20 , $0,30 και $0,60.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ Η ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Viberate.

Εάν σας άρεσε πατήστε Like!!!

◉ Εάν σας άρεσε το άρθρο, διαφωνείτε με κάτι ή θα θέλατε να συμπεριλάβω οτιδήποτε άλλο,μεταβείτε στην σελίδα μου στο Facebook, όπου είναι όλα πολύ πιο γνώριμα για εσάς, και κάντε μου ένα Like 👍, για να με υποστηρίξετε!! Σας Ευχαριστώ ο CryptoGrafos.

Αποποίηση Ευθυνών

Αποποίηση ευθυνών: Οι απόψεις που εκφράζονται στον ιστότοπο ocryptografos.com δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές αλλά προσωπικές απόψεις του εκάστοτε αρθρογράφου και των δημοσιογραφικών πηγών από όπου τις αντλεί. Οι αναγνώστες που επιθυμούν να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να προβούν σε δική τους προσωπική έρευνα ή να συμβουλευθούν έναν επαγγελματία επενδυτικό σύμβουλο.

δεσ και αυτο
Ποιο Altcoin συσσωρεύουν Οι “Crypto φάλαινες” κάτω από την μύτη μας;