Hero-Image

Ο CZ Και Οι Αιτίες Του Πρόσφατου FUD Γύρω Από Την Binance.

Στις 24 Δεκεμβρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Binance, Changpeng “CZ” Zhao ανέβασε μια ανάρτηση στο Twitter για να συζητήσει τα αίτια του τρέχοντος (FUD) γύρω από το κρυπτοανταλλακτήριο του.

Συγκεκριμένα ξεδιπλώθηκε σε ένα thread αποτελούμενο από 9 posts, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, επιτέθηκε κατά πάντων και δεν είχε άδικο στα λεγόμενα του.

CZ-tweet-about-everyone-hating-CEXs

“Κάποιοι στον κλάδο μας μισούν τον συγκεντρωτισμό. Ανεξάρτητα από το αν ένα CEX βοηθά στην υιοθέτηση της κρυπτογράφησης με ταχύτερο ρυθμό, αυτοί απλώς μισούν τα CEX.”

Εδώ θα πάρω το μέρος του. Όντως για έναν αρχάριο το να ξεκινήσει το ταξίδι του στο κόσμο των κρυπτονομισμάτων, τα CEX η ελληνιστί οι κεντρωμένες κρύπτο-χρηματιστηριακές όπως η Binance, είναι ότι πιο βατό.

Εάν έχει ασχοληθεί έστω και ελάχιστα με συμβατικές χρηματιστηριακές, ελληνικές ή διεθνείς, δε θα δυσκολευτεί καθόλου να προσαρμοστεί με την Binance ή όποιο άλλο CEX επιλέξει.

Αντιθέτως, εάν κάποιος “μυημένος” αρχίσει να το δείχνει πως να χρησιμοποιήσει ένα DEX (Decentralized Exchange) και πως λειτουργούν τα crypto-wallets όπως το Metamask, τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. 

Ο CZ αναφέρθηκε σε επόμενο tweet του, τους τρόπους με τους οποίους η Binance δέχεται επίθεση από τους ανταγωνιστές της.

CZ-tweet-about-competition-getting-paid-to-FUD
Mike-McCaffrey-CEO-of-The-Block-newswebsite-image

Ο διευθύνων σύμβουλος του The Block, (ιστοσελίδα κρυπτό ειδήσεων) Mike McCaffrey…

ο οποίος χρηματοδοτήθηκε κρυφά για την ιστοσελίδα του, με δάνεια από την Alameda Research η οποία ανήκει στο “καλόπαιδοSam Bankman-Fried (θα τον βρείτε και ως SBFτον οποίο όλοι γνωρίζουμε ως CEO της FTX.com, η οποία “βάρεσε κανόνι”, και αυτός έφυγε με καταθέσεις των επενδυτών ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων (αυτά είναι τα φανερά).

Sam-Bankman-Fried-CEO-FTX-arrested

Για να εμβαθύνουμε όμως λίγο σε αυτό το περιστατικό.

Σε δήλωσή του στις 9 Δεκεμβρίου, την οποία δημοσίευσε στο Medium, ο Bobby Moran στέλεχος μέχρι τότε της ιστοσελίδας The Block, ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου μετά την παραίτηση του Mike McCaffrey.

Ο Moran προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες (ίσως για να σώσει ότι σώζεται από την όλη κατάσταση ?) γράφοντας ότι ο McCaffrey αποφάσισε να “αναδιοργανώσει” το The Block, λαμβάνοντας δύο δάνεια από την Alameda Research, συνολικού ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Σύμφωνα επίσης με την Axios (ειδησεογραφική ιστοσελίδα), ο Mike McCaffrey έλαβε ένα τρίτο δάνειο ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο 2022, το οποίο χρησιμοποίησε για να αγοράσει ακίνητο στις Μπαχάμες.

"Κανείς στο The Block δεν είχε γνώση αυτής της οικονομικής συμφωνίας εκτός από τον Mike", δήλωσε ο Moran.

Από τη δική μας εμπειρία, δεν είδαμε καμία απόδειξη ότι ο Mike προσπάθησε ποτέ να επηρεάσει με αθέμιτο τρόπο την ειδησεογραφία ή τις ερευνητικές ομάδες, ιδιαίτερα στην κάλυψη των SBF, FTX και Alameda Research".

Bobby Moran "The Rock"

Ακολούθησε και ο Frank Chaparro από τη δημοσιογραφική ομάδα του The Block:

“Είμαι απόλυτα συντετριμμένος από αυτή την είδηση, η οποία κοινοποιήθηκε στην εταιρεία σήμερα το απόγευμα.

Κάτω από το σοκ μου υπάρχουν συναισθήματα απόλυτης αηδίας και προδοσίας από τις ενέργειες του Mike, την απληστία, την έλλειψη γνωστοποίησης.

Είναι κυριολεκτικά ένα απόβρασμα. Κράτησε όλους μας στο σκοτάδι.”

Frank Chaparro "The Rock"
Frank-Chapparo-tweet-about-Mike-McCaffrey-loans

Πολλοί από τον χώρο του κρύπτο, πήραν θάρρος και ξεκίνησαν να βγάζουν στο φως διάφορα διαμάντια!!

Ένας εκ αυτών και ο διευθύνοντας σύμβουλος της Tesla Elon Musk.

Ο Will Manidis, διευθύνων σύμβουλος της ScienceIO – μιας πλατφόρμας δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης – έγραψε στο Twitter ότι:

“Ο SBF έκανε μία από τις συναλλαγές με την υψηλότερη απόδοση επένδυσης όλων των εποχών"

Will Manidis "ScienceIO"

δωρίζοντας 40 εκατομμύρια δολάρια στους σωστούς πολιτικούς, οι οποίοι, όπως ισχυρίζεται, του επέτρεψαν να ξεφύγει με πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Elon απάντησε, ότι το ποσό που o SBF δώρισε σε υποψήφιους των Δημοκρατικών ήταν στην πραγματικοτητα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, το οποίο ειναι πολύ μεγαλυτερο από το δημοσίως γνωστοποιημένο ποσό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Αλλωστε δεν χρειαζεται να ψαξεις και πολυ για να επιβεβαιωσεις τα λεγομενα του Musk.

Sam Bankman-Fried δημοσιως έχει παραδεχτεί ότι έκανε “σκοτεινές” δωρεές στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι πιθανόν ο 3ος μεγαλύτερος δωρητής τους.

Πιο είναι όμως το αποτέλεσμα όλων αυτών όσο αφορά την Binance?

Οι επενδυτές έχουν ξεκινήσει να μετακινούν τα κρύπτο τους από την Binance, σε προσωπικά πορτοφόλια εκτός του συστήματος (Cold Wallets), ή σε άλλα ανταλλακτήρια. 

Όλες αυτές οι φήμες σχετικά με τη ρευστότητα της Binance, τα αποθεματικά της, αλλά και οι συνεχιζόμενες έρευνες στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ως αποτέλεσμα εκροές δισεκατομμυρίων τις τελευταίες εβδομάδες.

Πως μπορούμε εμείς να προστατευτούμε από όλο αυτό το τσακωμό των δισεκατομμυριούχων ?

Η μεταφορά των κρυπτονομισμάτων μας σε Cold Wallets, όπως η Ledger ή Trezor είναι η καλύτερη άμυνα μας αυτή τη στιγμή.

Ρίξτε μια ματιά στα e-shop τους. Επιλογές υπάρχουν για όλα τα βαλάντια

Το Trezor One για παράδειγμα κοστίζει 70 ευρώ με μεταφορικά προς Ελλάδα.

Αποποίηση Ευθυνών

Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προετοιμάσουμε το περιεχόμενο αυτού του ιστότοπου. Ο OCryptoGrafos δεν ευθύνεται για τυχόν απώλειες ή και ζημίες που οφείλονται στη χρήση των πληροφοριών του ιστοτόπου μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στην αποποίηση ευθύνης και συμφωνείτε με τους όρους της. Οι σύνδεσμοι που περιέχονται στον ιστότοπό μας ενδέχεται να οδηγούν σε εξωτερικούς ιστότοπους, οι οποίοι παρέχονται μόνο για λόγους διευκόλυνσης. Κάθε πληροφορία ή δήλωση που εμφανίστηκε σε αυτούς τους ιστότοπους δεν χρηματοδοτείται, υποστηρίζεται ή άλλως εγκρίνεται από τον OCryptoGrafos. Για αυτούς τους εξωτερικούς ιστότοπους, ο OCryptoGrafos δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τη διαθεσιμότητα ή το περιεχόμενο που βρίσκεται σε αυτούς ή μέσω αυτών, καθως και για τυχόν απώλειες ή ζημίες που προέκυψαν από τη χρήση αυτών των περιεχομένων ή του διαδικτύου γενικά.