O Uniswap και Binance Killer😈😈!! (Orion Protocol)

orion-protocol-feature

Το Orion Protocol, είναι ένας αθροιστής ρευστότητας (liquidity aggregator), που στόχο έχει να ενώσει τα περισσότερα κεντρωμένα (CEX) αλλά και αποκεντρωμένα (DEX) ανταλλακτήρια, κάτω από μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα.

Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες του, να πετυχαίνουν, την καλύτερη τιμή για το κρυπτονόμισμα που τους ενδιαφέρει, αποφεύγοντας την ατελείωτη αναζήτηση μέσα σε πολυάριθμα ανταλλακτήρια, με όλους τους κίνδυνους που αυτό φέρει.

Orion-Protocol-partners
Συνεργάτες του Orion Protocol (Μέχρι Στιγμής).

Περιεχόμενα

Το Πρόβλημα που προσπαθεί να λύσει το Orion Protocol.

Παρά το ότι ξεπέρασε πολλές προκλήσεις κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του, το οικοσύστημα blockchain πάσχει ακόμη από πολλά προβλήματα.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Encrybit, το 91% των χρηστών κρύπτο-ανταλλακτηρίων, αντιμετωπίζουν τα εξής προβλήματα ενώ διαπραγματεύονται στις υπάρχουσες αγορές:

Θέματα ασφάλειας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην αγορά κρυπτογράφησης αυτή τη στιγμή είναι η έλλειψη ασφάλειας.

Από το 2018 έως το 2020, ο συνολικός όγκος απάτης και κλοπής που σχετίζεται με κρυπτονομίσματα, έφτασε τα 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση της CipherTrace.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και ωριμάζει, οι χάκερ βελτιώνουν τις μεθόδους εξαπάτησης τους.

Το πιο ευάλωτο τμήμα της σύγχρονης υποδομής σήμερα είναι τα κεντρωμένα ανταλλακτήρια.

Οι εντολές, καταθέσεις, αναλήψεις και συναλλαγές δρομολογούνται σε ένα κεντρικό κλειστό σύστημα.

Μεγάλα χρηματιστήρια όπως η Binance ή η Bitfinex αποθηκεύουν και δρομολογούν όλες τις ανωτέρω πληροφορίες μέσα σε δικούς τους διακομιστές (servers), και για αυτό ονομάζονται κεντρωμένα ανταλλακτήρια.

Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι τα DEX (αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια), θα επικρατήσουν, όταν καταφέρουν να φτάσουν την τεχνολογία και τις δυνατότητές των κεντρωμένων (CEX).

Σε τελική ανάλυση, η κεντρική ιδέα του κρυπτοχώρου βασίζεται στην αποκέντρωση.

Επομένως, είναι σημαντικό να έχουμε ισχυρά DEX με καλή ρευστότητα για το μέλλον των κρυπτονομισμάτων.

Έλλειψη ρευστότητας

Η ρευστότητα είναι ζωτικό στοιχείο για οποιαδήποτε αγορά. Η έλλειψη αυτής δημιουργεί ανισορροπία, και εντολές που δεν τοποθετούνται και εκτελούνται εγκαίρως, αφήνουν ανοιχτές πόρτες σε μεγάλα πορτοφόλια (κρυπτοφάλαινες), να χειραγωγούν τις τιμές.

Ένα δεύτερο πρόβλημα με την έλλειψη ρευστότητας, αυξάνεται η μεταβλητότητα των τιμών (Volatility) αλλά και το slippage, κατά την διάρκεια αγοράς και πώλησης κρυπτονομισμάτων.

Το τρίτο πρόβλημα που δημιουργεί, είναι ότι ισχυροποιεί, τα κεντρωμένα ανταλλακτήρια, τα οποία χρεώνουν έως και $1.000.000, για να καταχωρήσουν ένα κρυπτονόμισμα στην πλατφόρμα τους, επιβαρύνοντας έτσι το συνολικό κόστος δημιουργίας ενός νέου project.

Έλλειψη συμφωνίας τιμών.

Η διαμόρφωση τιμών αποτελεί ουσιαστικό μέρος της διαπραγμάτευσης περιουσιακών στοιχείων και εμπορευμάτων.

Για να δημιουργήσουμε και να εκτελέσουμε μια στρατηγική, βασιζόμενη στην Τεχνική Ανάλυση, χρειαζόμαστε αξιόπιστα δεδομένα (τιμή, χρόνος).

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι, η τιμή ενός κρυπτονομίσματος μπορεί να διαφέρει σημαντικά από ανταλλακτήριο σε ανταλλακτήριο.

‘’Ακραίες διαφορές τιμών για το ίδιο κρυπτονόμισμα, δημιουργούν λανθασμένα συμπεράσματα στην Τεχνική Ανάλυση του.’’

Χειραγώγηση τιμών και Wash trading.

Επί του παρόντος, οι ρυθμιστικές αρχές δεν ασχολούνται ενεργά με τον χώρο της κρυπτογράφησης, αφήνοντας περιθώριο για ύποπτους και μερικές φορές καταχρηστικούς ελιγμούς, σε επιτήδειους.

‘’Γνωρίζουμε ότι ανταλλακτήρια χρησιμοποιούν bots για να χειραγωγούν τις τιμές των κρυπτονομισμάτων.’’

Τον Μάιο του 2019, οι αναλυτές της BitWise δημοσίευσαν μια έκθεση, σχετικά με τον όγκο συναλλαγών, το arbitrage και τον όγκο των εικονικών συναλλαγών πάνω στο Bitcoin.

Αυτό το έγγραφο αποδεικνύει ότι περίπου το 95% του δηλωμένου όγκου συναλλαγών BTC είναι εικονικό και για αυτό δεν επηρέαζε την πραγματική αγορά (spot) του Bitcoin.

Έδειξε επίσης, ότι η πραγματική (spot) αγορά BTC, είναι πολύ μικρότερη από αυτήν δηλώνεται.

Η λύση που προτείνει το Orion Protocol

Η πλατφόρμα και η τεχνολογία της Orion Protocol, θα αντιμετωπίσει τα ανωτέρω προβλήματα, μειώνοντας έτσι τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι νέοι χρήστες κρυπτονομισμάτων.

Οι χρήστες θα χρειαστούν το token της Orion Protocol (ORN), για να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, όπως πληρωμή τελών για συναλλαγές, αλλά και για άλλα προϊόντα και λειτουργίες της.

Τι μας προσφέρει το Orion Protocol.

1. Orion Terminal

Το τερματικό – πλατφόρμα, όπου οι επενδυτές / traders, θα μπορούν να βρουν τις καλύτερες spot τιμές κρυπτονομισμάτων.

orion-protocol-platform
Βασικά χαρακτηριστικά:
 • Εκτέλεση εντολών, προς όλα τα ανταλλακτήρια από έναν λογαριασμό. Οι χρήστες δεν θα χρειάζονται ξεχωριστούς λογαριασμούς για κάθε κρυπτονόμισμα όπως τώρα (Uniswap, Binance, …) ούτε θα υπάρχει η ανάγκη εξοικείωσης με την κάθε πλατφόρμα.
 • Συναλλαγές υψηλής συχνότητας (HighFrequencyTrading). Το Orion Protocol, θα επιτρέπει το HFT, μεταξύ πολλαπλών ανταλλακτηρίων, με την χρήση ενός μόνο API. Αυτό θα μειώσει το χρόνο απόκρισης που απαιτείται από τους αλγόριθμους συναλλαγών υψηλής συχνότητας (HFT).
Έσοδα θα δημιουργούνται για το Orion Protocol μέσω:
 • Προμηθειών από συναλλαγές
 • Εσωτερική αντιστοίχιση Εντολών (Internal Matching Order)

2. Εφαρμογή διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

Μια εφαρμογή που θα βοηθήσει κυρίως τους πιο συντηρητικούς επενδυτές, να διαχειρίζονται τον διαμοιρασμό του χαρτοφυλακίου τους σύμφωνα με τα αρχικά τους κριτήρια.

Για παράδειγμα έστω ότι ο χ επενδυτής έχει αποφασίσει ότι θέλει το χαρτοφυλάκιο να διαμοιραστεί υπό την μορφή 60/20/5/5/5/5.

Δηλαδή 60% Bitcoin, 20% Ethereum, 5% ADA, 5% DOT, 5% INJ, 5% LINK.

Κάθε φορά που κάποιο από αυτά θα ανεβαίνει σε αξία γρηγορότερα από τα υπόλοιπα, διασπώντας τον προεπιλεγμένο διαμοιρασμό, η εφαρμογή αυτή θα πουλά το δυνατό κρυπτονόμισμα, και τα κέρδη θα τα μοιράζει στα υπόλοιπα, ξαναφέρνοντας ισορροπία στο χαρτοφυλάκιο, ανεξάρτητα από το πού κρατούνται τα κεφάλαια.

Βασικά χαρακτηριστικά:
 • Εργαλείο παρακολούθησης συναλλαγών (Trade Tracking Tool). Θα παρέχει έναν εύκολο τρόπο παρακολούθησης και καταγραφής της συναλλακτικής δραστηριότητα σε πολλαπλά χρηματιστήρια.
 • Σήματα (Signals) διαπραγμάτευσης ευκαιριών Arbitrage. Οι χρήστες θα μπορούν να εγγραφούν για να λαμβάνουν σήματα σχετικά με ευκαιρίες arbitrage.
 • Αυτόματη εξισορρόπηση χαρτοφυλακίου (Auto-rebalancing of holdings).  Το αναφέραμε νωρίτερα.
 • Διαχείριση χαρτοφυλακίου από τρίτους (Non-custodial portfolio management). Οι χρήστες θα μπορούν να παρέχουν σε τρίτους τα περιουσιακά τους στοιχεία για διαχείριση, χωρίς να απαιτείται η παραχώρηση της επιμέλειας (custody) των κρυπτονομισμάτων.
 • Έρευνα και ανάλυση τρίτων(Third party trade research and analytics). Οι χρήστες θα μπορούν να φιλτράρουν άλλους ερευνητές και αναλυτές, να ομαδοποιούν τα κριτήρια τους και να πραγματοποιούν συναλλαγές σε μία πλατφόρμα.
Έσοδα θα δημιουργούνται για το Orion Protocol μέσω:
 • Τέλη συνδρομής
 • Τέλη συναλλαγών Arbitrage
 • Πωλήσεις αναλύσεων, έρευνών και tradesignals

3. App Store – DApp Marketplace.

Χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν εφαρμογές που θα βασίζονται στο Orion Protocol αλλά και trading signals από ανεξάρτητους προγραμματιστές.

Βασικά χαρακτηριστικά:

Οργανωμένη αγορά όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν:

 • Εφαρμογές Arbitrage
 • Αλγοριθμικά bots συναλλαγών
 • Επενδυτικά κεφάλαια
Έσοδα θα δημιουργούνται για το Orion Protocol μέσω:
 • Προμήθειες από αγορές στο App Store.

Ποιους χρήστες στοχεύει να προσελκύσει το Orion Protocol.

Orion-Protocol-target-group

Υπάρχει μια ποικιλία  χρηστών στην αγορά κρυπτογράφησης.

Αρχικά το Orion Protocol, αναμένεται να παράγει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του από χρηματιστηριακές δραστηριότητες (brokerage activities), και θα επικεντρωθεί σε τρείς ομάδες:

 • Διαχειριστές κεφαλαίων Crypto (funds)
 • Μικροί επενδυτές / traders
 • Συναλλαγές Υψηλής Συχνότητας (HFT)

Μόλις το Orion Protocol αποκτήσει δημοτικότητα, αναμένουν η ροή εσόδων να επεκταθεί από:

 • Projects που επιδιώκουν να αυξήσουν τη ρευστότητά τους
 • Projects που θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους DEX
 • Οικοσυστήματα και πρωτόκολλα που θέλουν να προσφέρουν το κρυπτονόμισμα τους σε πελάτες
 • Προγραμματιστές εφαρμογών trading

Μηχανισμός Αντιστοίχισης Εντολών (Order Matching Engine) Orion Protocol.

Ο στόχος της Μηχανής Αντιστοίχισης Εντολών είναι να διασφαλίσει ότι οι συναλλαγές θα  εκτελούνται στις καλύτερες τιμές.

Όταν θα λαμβάνεται μια νέα εντολή αγοράς ή πώλησης, ο μηχανισμός θα προσπαθεί πρώτα να την εκτελέσει στο Εσωτερικό Βιβλίο Παραγγελιών (Internal Orderbook).

Αν αυτό δεν δίνει την καλύτερη τιμή, στη συνέχεια θα χρησιμοποιεί το Μηχανισμό Αναζήτησης Τιμής (Price Discovery Module), το οποίο θα αναζητεί, μέσα σε όλα τα συνεργαζόμενα ανταλλακτήρια, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Με βάση τα αποτελέσματα αυτής της ανάλυσης, η εντολή θα χωρίζεται σε όσα κομμάτια κρίνεται αναγκαίο.

Εάν ο χρήστης θέλει να εκτελέσει μια εντολή, σε ένα ζεύγος, το οποίο δεν έχει την απαιτούμενη ρευστότητα, συγκεντρωμένη σε ένα ανταλλακτήριο, τότε πάλι αυτή, θα χωρίζεται σε κομμάτια, και θα εκτελείται σε πολλαπλά ανταλλακτήρια.

Orion-Protocol-Order-matching-Engine

Μετά από την επιτυχημένη εκτέλεση όλων, αυτές οι συναλλαγές θα ενοποιούνται και ο χρήστης θα ειδοποιείται για την ολοκλήρωση της.

Το token ORN της Orion Protocol

Όλες οι σημαντικές δραστηριότητες στην πλατφόρμα της Orion Protocol, θα εκτελούνται, με την χρήση του ORN token.

Ενώ θα γίνονται δεκτά και άλλα κρυπτονομίσματα, η χρήση του ORN θα εξασφαλίζει έκπτωση στις προμήθειες, και σε άλλες λειτουργίες.

ORN-token-tokenomics

Οι πληρωμές με άλλα tokens, θα μετατρέπονται σε ORN, σε πραγματικό χρόνο στην καλύτερη τιμή.

Η φιλοσοφία χρήσης του ORN token της Orion Protocol, θα είναι παρόμοια με αυτή του BNB της Binance.

Θα δίνει στους κατόχους μια σειρά από οφέλη, καθώς και πρόσθετες λειτουργίες που θα προσθέσουν περαιτέρω χρησιμότητα σε αυτό.

Το ORN, θα ενσωματωθεί σε όλες τις κύριες συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα, λαμβάνοντας έτσι τη μορφή εσωτερικού νομίσματος.

Κρατώντας και χρησιμοποιώντας το ORN, οι κάτοχοι του, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε Premium υπηρεσίες όπως:

 • Εκπτώσεις στα τέλη συναλλαγών. Οι χρήστες θα μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 20% στις τυπικές συναλλαγές. Δεδομένου ότι τα τέλη υπολογίζονται συνήθως ως ποσοστό επι της εντολής.
 • Staking σε DEXs. Τα ανταλλακτήρια (Brokers) αλλά και οι πάροχοι ρευστότητας (Liquidity Providers), που θα θέλουν να συνεργάζονται και να λαμβάνουν έσοδα από τέλη συναλλαγών, θα πρέπει να stakάρουν ένα ελάχιστο ποσό ORN tokens, για να συμμετέχουν στο Orion Protocol. Όσο μεγαλύτερο θα είναι Staking τους, τόσο θα μεγαλώνει και ο επιτρεπόμενος όγκος συναλλαγών, στην πλατφόρμα του Orion Protocol.
 • Non Broker Staking (NBS). Το NBS, είναι ένας μηχανισμός, όπου θα γίνεται staking από χρήστες, για να έχουν δικαίωμα ψήφου (vote), του αγαπημένου τους ανταλλακτηρίου (Broker). Οι ψήφοι από το NBS για την επιλογή του αγαπημένου broker, θα συνυπολογίζονται με το staking που έχει κάνει ήδη αυτός, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να επιλέγεται, για την εκτέλεση εντολών.
 • Χρήση προηγμένων λειτουργιών (Advanced Features). Οι χρήστες που διαθέτουν  ORN token, θα μπορούν να ξεκλειδώσουν πρόσθετες υπηρεσίες στην πλατφόρμα της Orion Protocol. Θα αποκτήσουν πρόσβαση σε συναλλαγές περιθωρίων (Margin Trading). Οι χρήστες θα μπορούν επιπλέον να κάνουν χρήση πιο σύνθετων εντολών, όπως Limit orders, Stop market, Stop-Limit,και Stop Loss. Επίσης ειδοποιήσεις για ευκαιρίες arbitrage και άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά.
 • Πληρωμές για χρήση Dapps.

Διαμοιρασμός του ORN token.

ΤοORN token, είναι τύπου ERC-20, δηλαδή βασίζεται στο Ethereum. Ο συνολικός αριθμός θα φτάσει τα 100 εκ. ORN token, ενώ αυτή τη στιγμή σε κυκλοφορία βρίσκονται τα 20,79 εκ.

Τα υπόλοιπα θα βγουν σταδιακά στην αγορά, σε βάθος περίπου 18 μηνών.

ORN-token-distribution

Το RoadMap (Στόχοι) του Orion Protocol.

Η έναρξη της χρηματιστηριακής πλατφόρμας του Orion Protocol, έχει δρομολογηθεί για τις 31 Μαρτίου ’21, σε εννέα μέρες δηλαδή.

Τους υπόλοιπους στόχους, της Orion Protocol, μπορείτε να τους δείτε εδώ:

2021 Roadmap Orion Protocol
Orion Protocol RoadMap 2021

Το ORN token, μπορείτε να το προμηθευτείτε από την Binance, αλλά και την Uniswap.

Η ομάδα πίσω από την Orion Protocol.

Orion-Protocol-team
Η Ομάδα πίσω απο το Orion Protocol.

Alexey Koloskov

Διευθύνων σύμβουλος (CEO) και συνιδρυτής του Orion Protocol, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της παραδοσιακής χρηματοδότησης και του DeFi. Ξεκίνησε στο cryptoχώρο, το 2016 ως δημιουργός του Waves DEX (τώρα Waves.Exchange).

Πριν από αυτό, ασχολήθηκε πολλά χρόνια, δημιουργώντας λογισμικό για μερικές από τις μεγαλύτερες διεθνείς τράπεζες (συμπεριλαμβανομένων της Deutsche Bank και της UniCredit).

Kal Ali

Chief Operating Officer (COO) και συνιδρυτής του Orion Protocol, με εμπειρία στην παραδοσιακή χρηματοδότηση κερδίζοντας παράλληλα με μια σειρά από επαίνους από το Rutgers Business School.

Έχει εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό, στη σκηνή των ICO από το 2017, δουλεύοντας με πολλά έργα blockchain τόσο επίσημα όσο και ανεπίσημα.

Timothea Horwell

Διευθύνων Σύμβουλος Μάρκετινγκ (Chief Marketing Officer) της Orion Protocol. Την τελευταία δεκαετία, έχει συνεργαστεί με εταιρείες τεχνολογίας στον χώρο δεδομένων (Data), κινητών (Mobile) και fintech.

Βοήθησε στην ίδρυση και την καθοδήγηση του ερευνητικού τμήματος, ως Επικεφαλής μάρκετινγκ και έρευνας της Telefonica UK.

Yanush Ali

Επικεφαλής στρατηγικής (Chief Strategy Officer) της Orion Protocol. Η εμπειρία του στη συγκέντρωση χρημάτων (Fund Raising), για μεγάλα crypto-έργα τα τελευταία τρία χρόνια, βοηθά το Orion Protocol, να καταλάβει τι χαρακτηριστικά αναζητούν οι επενδυτές σε ένα token.

Επίσης είναι υπεύθυνος για την δημιουργία δεκατριών ροών εσόδων B2B και B2C που έχουν αναπτυχθεί από τις λύσεις DeFi στο Orion Protocol.

Τεχνική Εικόνα:

Το ORN, δυστυχώς δεν το πρόλαβα στις αρχές Φεβρουαρίου, που διαπραγματευόταν στα $4,00, και τώρα παρακολουθώ την απογείωση του.

Την ώρα της γραφής διαπραγματεύεται στα $28,00-$29,00, έχοντας ήδη καταγράψει άνοδο της τάξης άνω του 200% σε μόλις 30 ημέρες.

ORN-token-Orion-protocol-daily-chart-EMAs
ORN Ημερήσιο Διάγραμμα

Είναι φυσικό να δείχνει τέτοια δυναμική, δεδομένου ότι, σε 9 μέρες, ξεκινά την χρηματιστηριακή της πλατφόρμα.

Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένως, δεν κυνηγάμε πράσινα καντήλια, και μια διόρθωση στη ζώνη $15,00-$20,00, θα μας έδινε ένα καλό σημείο εισόδου.

ORN-token-Orion-protocol-daily-chart-Fib-retracement
ORN Fibonacci

Εδώ θα βρείτε τα links, για την ιστοσελίδαTelegram και Twitter.

💻 Website: https://www.orionprotocol.io/

📼 TG: https://t.me/orionprotocolnews

🐦 Twitter: https://twitter.com/orion_protocol

Εάν σας άρεσε πατήστε Like!!!

◉ Εάν σας άρεσε το άρθρο, διαφωνείτε με κάτι ή θα θέλατε να συμπεριλάβω οτιδήποτε άλλο,μεταβείτε στην σελίδα μου στο Facebook, όπου είναι όλα πολύ πιο γνώριμα για εσάς, και κάντε μου ένα Like 👍, για να με υποστηρίξετε!! Σας Ευχαριστώ ο CryptoGrafos.

Αποποίηση Ευθυνών

Αποποίηση ευθυνών: Οι απόψεις που εκφράζονται στον ιστότοπο ocryptografos.com δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές αλλά προσωπικές απόψεις του εκάστοτε αρθρογράφου και των δημοσιογραφικών πηγών από όπου τις αντλεί. Οι αναγνώστες που επιθυμούν να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να προβούν σε δική τους προσωπική έρευνα ή να συμβουλευθούν έναν επαγγελματία επενδυτικό σύμβουλο.

δεσ και αυτο
ren-whale-feature
Τι τραβάει η όρεξη των Crypto-Φαλαινών τώρα? (REN)!!