Τεχνική Ανάλυση Bitcoin (BTC) 22 Ιαν. 2021

BTC_Crash_Feature_image

Όπως βλέπετε και παρακάτω τα πάντα κόκκινα!

Ας δουμε το “αιματοβαμμένο” τοπίο που μας προσφέρει σήμερα το Bitcoin (BTC):

Ήρθε η διόρθωση!

Για αυτούς που είναι μέσα long με leverage, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

Για τους λοιπούς που έχουν κάποιο κεφάλαιο στην άκρη, καλώς ήρθατε στις χειμερινές εκπτώσεις!!

BTC_Altcoins_HeatMap

Το screenshot είναι τραβηγμένο 08.30 τοπική ώρα, και ενώ τα περισσότερα κρύπτο έχουν διορθώσει από τα πολύ χαμηλότερα επίπεδα της προηγουμένης νύχτας. (Το ETH είδε και μέχρι -20%).

Από το σχεδιάγραμμα (παρακάτω) βλέπουμε ότι βρισκόμαστε για τα καλά μέσα σε καθοδική πορεία, έχοντας διασπάσει με άνεση το 0,38 Fib Level και έχουμε ακουμπήσει το 0,50.

Στα επίπεδα που βρίσκεται τώρα η τιμή δεν υπάρχει σημείο στήριξης, ούτε κάποιος Κινητός Μέσος Όρος που να τη βοηθάει να κρατηθεί.

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια κατά την άποψη μου.

  1. Θα φτιάξει βάση περίπου στις 29,000$ στο 0,50 level (το οποίο παρόλο που δεν ανήκει στην οικογένεια του Fibonacci, λόγω της ευρείας χρήσης του αποδεικνύεται συχνότατα αξιόπιστο).
BTC_Fib_Levels

Σε αυτό το επίπεδο θα βοηθήσει και ο 55 Κινητός Μέσος Όρος (Simple Moving Average).

BTC_Chart_55MA
  1. Θα προχωρήσει πιο κάτω στα επίπεδα των $25.000 περίπου, όπου βρίσκει στήριξη και από το 0,618 Fib level αλλά και από την προηγούμενη κορυφή της 19 Δεκέμβριου.
    Σε αυτό το σενάριο έρχεται να μας υποστηρίξει και ο 89 Κινητός Μέσος Όρος.
BTC_Chart_89MA

Υ.Γ. Όπως ίσως να διαβάζεται στα διάφορα άρθρα που αναρτώ στην ιστοσελίδα μου, έχουν μπει για τα καλά πλέον στο παιχνίδι και τα “μεγάλα παιδιά” (Hedge Funds), τα οποία θέλουν να πάρουν από τα χέρια μας όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια στην καλύτερη δυνατή τιμή για αυτούς.

Επίσης έχουν την δύναμη (ρευστό) να “ζωγραφίζουν” το σχεδιάγραμμα του εκάστοτε token που έχουν βάλει στο μάτι, επηρεάζοντας το αποτέλεσμα κάθε τεχνικής ανάλυσης.

Άρα θα πρέπει να βασιστούμε στο σημαντικότερο εργαλείο που έχουμε στην διάθεση μας το Risk Management.

Εγώ προσωπικά ανοίγω θέσεις χρησιμοποιώντας το Cost Averaging. Δηλαδή ένα συγκεκριμένο ποσό σε κάθε σκαλοπάτι της καθοδικής κίνησης.

Και δεν χρησιμοποιώ ποτέ Leverage, για να κοιμάμαι ήσυχα τα βράδια.

Αυτά για σήμερα από την τεχνική πλευρά του θέματος.

Καλώς ήρθατε και πάλι στις ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ.   

Εάν σας άρεσε πατήστε Like!!!

◉ Εάν σας άρεσε το άρθρο, διαφωνείτε με κάτι ή θα θέλατε να συμπεριλάβω οτιδήποτε άλλο,μεταβείτε στην σελίδα μου στο Facebook, όπου είναι όλα πολύ πιο γνώριμα για εσάς, και κάντε μου ένα Like 👍, για να με υποστηρίξετε!! Σας Ευχαριστώ ο CryptoGrafos.

Αποποίηση Ευθυνών

Αποποίηση ευθυνών: Οι απόψεις που εκφράζονται στον ιστότοπο ocryptografos.com δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές αλλά προσωπικές απόψεις του εκάστοτε αρθρογράφου και των δημοσιογραφικών πηγών από όπου τις αντλεί. Οι αναγνώστες που επιθυμούν να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να προβούν σε δική τους προσωπική έρευνα ή να συμβουλευθούν έναν επαγγελματία επενδυτικό σύμβουλο.

δεσ και αυτο
Bitcoin-PiIndex-feature-image
Το νου σας, πλησιάζει η 10 του Μάρτη!! (Bitcoin Correction Alert)!!