Τεχνική Ανάλυση Bitcoin (BTC) 31 Ιαν. 2021

bitcoin_freefall_feature_image

Κόκκινο το ταμπλό και σήμερα, όπως και στην προηγούμενη μας Τεχνική Ανάλυση του bitcoin.

Crypto_heatmap

Εκτός από κάποια Altcoins, οι βασικοί παίχτες (BTC, ETH, DOT, ADA) διορθώνουν.

Εξαίρεση των μεγάλων το XRP, το οποίο όμως βρίσκεται εν μέσω δικαστικού αγώνα και η μεταβλητότητα του, δεν αφήνει την Τεχνική Ανάλυση να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.

Συνεχίζω λοιπόν, το τροπάριο μου που είχα και στην προηγούμενη ανάλυση λέγοντας «Καλώς ήρθατε στις χειμερινές εκπτώσεις!!»

Όλη η ανάλυση έχει γίνει σήμερα Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 21:45.

Περιεχόμενα

Bitcoin Price Action (Bears vs Bulls 1-0)

Χαμηλότερα υψηλά και χαμηλότερα χαμηλά δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι είμαστε σε καθοδική πορεία η οποία ξεκίνησε από τις 08 Ιανουαρίου.

BTC_USD_DAILY_CHART_PRICE_ACTION
Τεχνική Ανάλυση BTC/USD Price Action

Καμία μετέπειτα κορυφή δεν μπόρεσε να ξεπεράσει προηγούμενη της.

Ακόμη και το spike στις 29 Ιαν. να λάβουμε υπόψη, κάνει τα πράγματα ακόμη χειροτέρα, διότι το κυρίως σώμα (body) από το candle βρίσκεται στα χαμηλά και όχι στα ψηλά, μαρτυρώντας αδυναμία των αγοραστών έναντι των πωλητών.

Bitcoin Moving Averages (ΚΜΟ) 08, 21, 34 (Bears vs Bulls 2-0)

Ο κινητός μέσος όρος των 08 ημερών (πράσινος) έχει διασπάσει καθοδικά τον 21 (κόκκινος) και τον 34 (κίτρινος), δίνοντας μου, καθαρό σήμα βραχυχρόνιας διόρθωσης.

BTC_USD_DAILY_CHART_MOVING_AVERAGES
Τεχνική Ανάλυση BTC/USD 08,21,34 KMO

Τώρα ετοιμάζεται και ο 21KMO να διασπάσει τον 34. Ακόμη πιο bearish.

Συνήθως οι traders που παρακολουθώ, και ασχολούνται με την Αμερικάνικη Αγορά, όσο η τιμή βρίσκεται κάτω από τον 21ΚΜΟ και ο 08ΚΜΟ βρίσκεται κάτω από τον 21ΚΜΟ, χρησιμοποιούν τον 21ΚΜΟ, για άνοιγμα short θέσεων.

Δηλαδή στην δική μας περίπτωση, θα άνοιγαν short θέση στα $34.700.

Bitcoin Fibonacci Retracement Levels (Bears vs Bulls 3-0)

Χρησιμοποίησα 02 χαμηλά, σαν σημεία αναφοράς, του Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2020, τις οποίες θεωρώ καλές βάσεις.

BTC_USD_DAILY_CHART_FIB_LVLS

Σύμφωνα με αυτές, στα $29.800 υπάρχει στήριξη, που δημιουργούν, ο 0,382 του Σεπτεμβρίου και ο 0,50 του Δεκεμβρίου, την οποία σεβάστηκε το Bitcoin 4 φορές.

Εάν κρατήσει, και προχωρήσει σε συσσώρευση δυνάμεων εκεί, μένει να το δούμε.

Εάν την χάσει, τότε ανοίγει ο δρόμος για τα $26.500 περίπου, που δεν την θεωρώ ισχυρή στήριξη (δεν υπάρχει προηγούμενη κορυφή που να μπορεί να χρησιμοποιήσει ως σημείο στήριξης).

Άποψη μου παραμένει, όπως και στην προηγούμενη ανάλυση, τα $22 – $23.000.

Εκεί έχουμε τον 0,618 (ισχυρό lvl) του Σεπτεμβρίου, τον 0,786 του Δεκεμβρίου (ισχυρό και ιστορικά συμφωνεί με το price action του Bitcoin) καθώς και την κορυφή της 19 Δεκ. 20 που μπορεί να χρησιμοποιήσει ως στήριξη.

Αυτά από μένα. Εάν σας άρεσε η ανάλυση μου, εάν θέλετε να συμπεριλάβω κάτι ή εάν διαφωνείτε με οτιδήποτε, πηγαίνετε στην σελίδα μου, στο Facebook, κάντε μου ένα like👍 και αφήστε το σχόλιο σας κάτω από το ανάλογο post.

Σας ευχαριστώ!!       

Εάν σας άρεσε πατήστε Like!!!

◉ Εάν σας άρεσε το άρθρο, διαφωνείτε με κάτι ή θα θέλατε να συμπεριλάβω οτιδήποτε άλλο,μεταβείτε στην σελίδα μου στο Facebook, όπου είναι όλα πολύ πιο γνώριμα για εσάς, και κάντε μου ένα Like 👍, για να με υποστηρίξετε!! Σας Ευχαριστώ ο CryptoGrafos.

Αποποίηση Ευθυνών

Αποποίηση ευθυνών: Οι απόψεις που εκφράζονται στον ιστότοπο ocryptografos.com δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές αλλά προσωπικές απόψεις του εκάστοτε αρθρογράφου και των δημοσιογραφικών πηγών από όπου τις αντλεί. Οι αναγνώστες που επιθυμούν να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να προβούν σε δική τους προσωπική έρευνα ή να συμβουλευθούν έναν επαγγελματία επενδυτικό σύμβουλο.

δεσ και αυτο
Bitcoin_Miner_Feature_Image
Άλλα $150.000.000 από CryptoWhale (φάλαινα) στα πόδια του Bitcoin!