Τεχνική Ανάλυση Bitcoin 19 Απριλίου 2021.

Bitcoin-texniki-analisi-19.04.21-Feature-img

4η συνεχόμενη ημέρα καθόδου για το Bitcoin η σημερινή.

Μετά το υψηλό της 14ης Μαρτίου ‘21, στα $64.895, μέχρι και σήμερα το Bitcoin δεν κατάφερε να κλείσει θετικά σε καμία.

Bitcoin-pure-price-action

Τα αίτια της καθοδικής αυτής πορείας του Bitcoin, ξεκίνησαν με την διακοπή ηλεκτροδότησης από την κινεζική κυβέρνηση στην πόλη Xinjiang.

Διαβάστε: Πώς το Bitcoin επέζησε από το “Xinjiang Blackout”

Παρατηρούμε όμως, ότι και μετά την αποκατάσταση αυτού του προβλήματος, και ενώ το Bitcoin φυσιολογικά θα έπρεπε να τρέξει με μεγάλη δυναμική προς τα πάνω, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Εφόσον λοιπόν δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με κάποιον άλλον τρόπο τα αίτια αυτής της πτώσης, ας δούμε από κοντά την τεχνική εικόνα του Πατριάρχη των κρυπτονομισμάτων, και ίσως βγάλουμε κάποια σημαντικά συμπεράσματα.

Ας ξεκινήσουμε με έναν από τους ίσως πιο σημαντικούς δείκτες, τον Bitcoin Pi Cycle, o οποίος έδωσε σήμα στις 12 Απριλίου για κορύφωση της τιμής του Bitcoin.

Bitcoin-pi-cycle
Bitcoin_Pi_Cycle (Πατήστε για zoom)

Για όποιον δεν γνωρίζει τι είναι ο δείκτης Bitcoin Pi Cycle, διαβάστε τις δύο προηγούμενες τεχνικές αναλύσεις που έχω γράψει στις 5 & 12 Απριλίου, οι οποίες και θα σας δώσουν μία πολύ καλή εικόνα.

Τεχνική Ανάλυση Bitcoin 5 Απριλίου 2021.

Τεχνική ανάλυση Bitcoin 12 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα λοιπόν με τις προηγούμενες δύο αναλύσεις, από το 2013, ο δείκτης αυτός κατάφερνε και μας έδινε την ακριβή ημέρα λήξης του Bull cycle για το Bitcoin.

Εάν ισχύσει το ίδιο και αυτή τη φορά, τότε ο δείκτης αυτός έχει πέσει έξω κατά μία ημέρα και θα πρέπει να ετοιμαστούμε για μία πολύ μεγάλη διόρθωση.

Επειδή όμως για πρώτη φορά ο δείκτης Pi Cycle, δεν συμφωνεί χρονικά με τους υπόλοιπους δείκτες, τους οποίους θα δούμε παρακάτω, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όσον αφορά την αξιοπιστία του, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ο πρώτος δείκτης που διαφωνεί με τον Bitcoin PiCycle, είναι δείκτης Bitcoin MVRV Z-Score, ο οποίος όπως βλέπετε και στο παρακάτω διάγραμμα βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη 7-9 , και μάλιστα σε καθοδική πορεία, στο 4.8.

Bitcoin-mvrv-z
Bitcoin MVRV-Z Score (Πατήστε για zoom)

Δεύτερος δείκτης με ενστάσεις όσον αφορά το τέλος το Bull market, είναι οι λογαριθμικές καμπύλες του Bitcoin (Bitcoin Logarithmic Growth Curves), οι οποίες δείχνουν, ότι υπάρχει ακόμη χώρος για άνοδο.

Bitcoin-log-waves
Bitcoin Logarithmic Growth Curve. (Πατήστε για zoom)

Δυστυχώς όμως, αυτός ο συγκεκριμένος δείκτης δεν είναι και τόσο ακριβής, διότι και στο παρελθόν το Bitcoin έχει υποστεί διορθώσεις της τάξεως του 50%, χωρίς η τιμή του να φτάσει στο ανώτερο σημείο των καμπυλών του.

Εάν τώρα, στο ημερήσιο διάγραμμα του Bitcoin, τοποθετήσουμε τους τρεις εκθετικούς μέσους όρους (21,34,55), θα παρατηρήσουμε ότι ο τρίτος από αυτούς (55), προσφέρει στήριξη στην πτώση της τιμής του Bitcoin, όπως είχε ξανακάνει και στα τέλη του Γενάρη του 21.

Bitcoin-EMAs
Bitcoin με τους 03 Εκθετικούς Μέσους Όρους.(21-34-55) (Πατήστε για zoom)

Είναι ένας πολύ σημαντικός δείκτης, και θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στο πώς θα συμπεριφερθεί το Bitcoin σε αυτά τα επίπεδα.

Στο ανωτέρω διάγραμμα, έχω σχεδιάσει πρόχειρα δύο σενάρια, ένα θετικό και ένα αρνητικό.

Το θετικό σενάριο (Α), θέλει το Bitcoin να βρίσκει στήριξη στον 55 εκθετικό μέσο όρο και να συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

Το αρνητικό σενάριο (Β), θέλει το Bitcoin να διασπά καθοδικά τον 55 εκθετικό μέσο όρο, να κάνει retracement ξανά προς αυτόν, αλλά αυτή τη φορά να τον βρίσκει ως αντίσταση και να συνεχίζει την καθοδική του πορεία

Επειδή οι συγκεκριμένοι δείκτες δεν είναι leading indicators αλλά lagging, θα πρέπει να περιμένουμε το Bitcoin να μας δείξει τις προθέσεις του.

Ας δούμε τώρα εάν μπορεί o Fibonacci, να μας βοηθήσει σε αυτήν την μπερδεμένη τεχνική εικόνα του Bitcoin.

Παρατηρώντας το παρακάτω διάγραμμα, βλέπουμε ότι σε κάθε διόρθωση το Bitcoin από τις αρχές το 21 και μέχρι σήμερα, βρήκε στήριξη, τις πρώτες δύο φορές στο lvl 0.5, και τις δύο τελευταίες στο lvl 0.618.

Bitcoin-fib-retracement
Bitcoin Fibonacci Retracement (Πατήστε για zoom)

Το level 0.618, δεν το διέσπασε ποτέ ούτε καν με spikes.

Αυτά όλα φυσικά μέχρι εχθές 18 του μηνός, όπου τo χαμηλό tale (ουρά), του candlestick, διέσπασε μέχρι και το 0.786 level.

Όλη αυτή η τεχνική συμπεριφορά, δείχνει ένα κρυπτονόμισμα το οποίο έχει κουραστεί από μία συνεχόμενη άνοδο και θέλει να επιστρέψει σε μία γερή βάση.

Αυτή τη θεωρία, έρχεται να ενισχύσει και η εικόνα των ανοδικών κυμάτων που είδαμε και στις προηγούμενες αναλύσεις μας.

Bitcoin-waves
Bitcoin Ανοδικά Κύματα (Πατήστε για zoom)

Εάν μετρήσουμε τα τελευταία πέντε ανοδικά κύματα, θα δούμε ότι όλα, χωρίς καμία εξαίρεση, ήταν μικρότερα το ένα μετά το άλλο.

Αυτό σημαίνει ότι η ορμή ή αλλιώς το Momentum του Bitcoin, εξασθενεί και ετοιμάζεται για trend reversal.

Φυσικά μία τεχνική εικόνα δεν θα ήταν ποτέ πλήρης εάν δεν χρησιμοποιούσαμε Trendlines, τα οποία έχουν το δικό τους τρόπο να βοηθούν έναν αναλυτή, να βγάλει κάποια συμπεράσματα.

Bitcoin-trendlines
Bitcoin TrendLines(Πατήστε για zoom)

Από την αρχή του έτους λοιπόν, το Bitcoin κατάφερε να διασπάσει καθοδικά δύο trendline, το Α και Β, αφήνοντας ως τελευταία ελπίδα, για την συνέχιση του ανοδικού κύκλου, το trendline Γ.

Η διάσπαση του τελευταίου, θα ανοίξει τις κερκόπορτες, για μία μεγάλη κάθοδο.

 Ας δούμε τώρα μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή η κάθοδος και ποια είναι τα σημεία στήριξης.

Στην περίπτωση λοιπόν που υλοποιηθεί το αρνητικό σενάριο, η πρώτη στήριξη πού θα βρει το Bitcoin, είναι περίπου στο ύψος των $52.000, το οποίο αποτελεί και το ύψος της κορυφής στις 03 Μαρτίου.

Bitcoin-support=resistance
Bitcoin Σημεία Στήριξης. (Πατήστε για zoom).

Εάν και αυτή δεν σταθεί αρκετά δυνατή για να διακόψει την πτώση, τότε ανοίγει ο δρόμος για τα $42.000, (κορυφή 08 Ιανουαρίου).

Αυτά από τη σημερινή τεχνική εικόνα και μην ξεχνάτε κατά την άνοδο οποιοδήποτε κρυπτονομίσματος να κάνετε τμηματική αποκομιδή κερδών (partial profit taking).

Όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι στην Wall Street don’t forget to feed the ducks”.🦆🦆🦆

Εγώ προσωπικά από τις 12 του μηνός, ξεκίνησα να μετατρέπω Altcoins σε Stable coins, και αυτή τη στιγμή το χαρτοφυλάκιό μου έχει αναλογία 60/40 Stable to Altcoins.

 Εάν έπραξα σωστά ή όχι, το προσεχές μέλλον θα δείξει.

Δεν θα επέτρεπα όμως για κανέναν λόγο να επιστρέψω τα κέρδη, που με τόσο ρίσκο και κόπο (από πλευράς μελέτης) απέκτησα.

Καλή συνέχεια σε όλους μας, και θα τα λέμε μέσα στο γκρουπάκι

Εάν σας άρεσε πατήστε Like!!!

◉ Εάν σας άρεσε το άρθρο, διαφωνείτε με κάτι ή θα θέλατε να συμπεριλάβω οτιδήποτε άλλο,μεταβείτε στην σελίδα μου στο Facebook, όπου είναι όλα πολύ πιο γνώριμα για εσάς, και κάντε μου ένα Like 👍, για να με υποστηρίξετε!! Σας Ευχαριστώ ο CryptoGrafos.

Αποποίηση Ευθυνών

Αποποίηση ευθυνών: Οι απόψεις που εκφράζονται στον ιστότοπο ocryptografos.com δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές αλλά προσωπικές απόψεις του εκάστοτε αρθρογράφου και των δημοσιογραφικών πηγών από όπου τις αντλεί. Οι αναγνώστες που επιθυμούν να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να προβούν σε δική τους προσωπική έρευνα ή να συμβουλευθούν έναν επαγγελματία επενδυτικό σύμβουλο.

δεσ και αυτο
Ethereum_logo_featured_image
Τεχνική Ανάλυση Ethereum (ETH) 25 Ιαν. 2021