Τεχνική Ανάλυση Bitcoin 30 Μαρτίου 2021.

Bitcoin.05.04.21-feature

Σύμφωνα με άρθρο από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η PayPal πρόκειται να  εκδώσει επίσημη ανακοίνωση  πολύ σύντομα, (ίσως και σήμερα) για την πολυαναμενόμενη δυνατότητα πληρωμής με κρυπτονομίσματα, για τους πελάτες των ΗΠΑ.

«Είναι η πρώτη φορά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρυπτονομίσματα με τον ίδιο τρόπο όπως μια πιστωτική κάρτα ή μια χρεωστική κάρτα μέσα στο πορτοφόλι σας PayPal»,

δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Dan Schulman στο Reuters.

Ενώ η PayPal δεν θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στο Bitcoin, η τιμή του BTC, αντέδρασε θετικά στις αναφορές, περνώντας το προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών του Φεβρουαρίου ($58.300), φτάνοντας σήμερα μέχρι τα $59.200, κατά τη στιγμή της γραφής.

Ανεπηρέαστα φυσικά δεν έμειναν και τα υπόλοιπα altcoins, τα οποία άρχισαν και αυτά να τρέχουν μαζί με τον Πατριάρχη.

bitcoin-altcoins-heatmap
Bitcoin και Altcoins HeatMap.

Είναι όμως όλα μόνο ρόδινα και ωραία η μήπως κρύβονται και κάποιες μεγάλες αντιστάσεις στο πολύ κοντινό μέλλον οι οποίες ίσως προκαλέσουν πτώσεις τιμών, που πολύ λίγοι έχουν το στομάχι για να αντέξουν?

Ας ξεκινήσουμε την σημερινή μας τεχνική ανάλυση πάνω στο Bitcoin και ίσως βγάλουμε κάποια πολύτιμα συμπεράσματα.

Εάν παρατηρήσουμε το παρακάτω ημερήσιο διάγραμμα το Bitcoin σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο θα δούμε ένα πολύ όμορφο Bull market.

bitcoin-daily-chart-highs-lows
Πατήστε την εικόνα για Μεγένθυνση.

Παρατηρούμε υψηλότερα υψηλά (higher-highs) και υψηλότερα χαμηλά (higher lows).

Επίσης εάν χρησιμοποιήσουμε τους εκθετικούς μέσους όρους ( 8, 21 και 34), παρόλο που η δύο πρώτοι διασπάστηκαν αρκετές φορές, ο τρίτος παραμένει ως στήριγμα στην ανοδική πορεία του Bitcoin.

bitcoin-daily-chart-EMAs-08-21-34
Πατήστε την εικόνα για Μεγένθυνση.

Επίσης εάν χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερους εκθετικούς μέσους όρους όπως ο 55 και ο 98, αυτοί μας παρουσιάζουν μία ακόμη πιο καθαρή και θετική εικόνα χωρίς να μας δημιουργούν απολύτως καμία ανησυχία για την συνέχεια αυτού το Bullmarket.

bitcoin-daily-chart-EMAs-34-55-89
Πατήστε την εικόνα για Μεγένθυνση.

Ας δούμε τώρα μερικά ανησυχητικά σημάδια τα οποία παρακολουθώ από κοντά  τα οποία ίσως μας βοηθήσουν, να εντοπίσουμε πιθανή κορυφή και αντιστροφή του κλίματος.

Περιεχόμενα

Πρώτο Αρνητικό Σημάδι στην Τεχνική Εικόνα του Bitcoin.

Από τον Δεκέμβριο του 2020 και μέχρι σήμερα, το Bitcoin σε κάθε του ανοδικό κύμα έχανε συνεχώς δυνάμεις.

Στο παρακάτω διάγραμμα μπορείτε και εσείς να δείτε ότι το πρώτο ανοδικό κύμα κατάφερε να μας δώσει αποδόσεις της τάξεως άνω των 150%, το δεύτερο σχεδόν 100% ενώ το τρίτο λίγο πάνω από 40%.

bitcoin-daily-chart-wave-strength
Πατήστε την εικόνα για Μεγένθυνση.

Αυτό εμένα μου δείχνει ένα κρυπτονόμισμα το οποίο κάθε φορά που ξεκινάει ένα καινούργιο ανοδικό κύμα δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να ξεπεράσει την προηγούμενη του ανοδική δυναμική.

Φυσικά αυτό είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό διότι όσο αυξάνεται η τιμή του κρυπτονομίσματος παράλληλα αυξάνεται η κεφαλαιοποίηση του, με συνέπεια να απαιτούνται όλο και μεγαλύτερα ποσά για κάθε του ανοδική ή καθοδική κίνηση.

Αυτή τη στιγμή εάν μπούμε στο Coingecko και ελέγξουμε το βάθος της αγοράς (+-2% market depth), το Bitcoin χρειάζεται περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια για να ανέβει κατά 2% ή 37 εκατομμύρια δολάρια για να πέσει κατά 2%.

bitcoin-Coingecko
Πατήστε την εικόνα για Μεγένθυνση.

 Όσο θα αυξάνεται η τιμή του, τόσο θα αυξάνονται και αυτά τα ποσά.

Δεύτερο Αρνητικό Σημάδι στην Τεχνική Εικόνα του Bitcoin.

Εάν μεταβούμε στην ιστοσελίδα της Tradingview, για να χρησιμοποιήσουμε τον δείκτη PiCycle του Bitcoin, θα παρατηρήσουμε ότι πλέον η ψαλίδα μεταξύ των δύο κινητών μέσο όρων, συνεχίζει να κλείνει επικίνδυνα.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι ο δείκτης Pi Cycle διαβάστε οπωσδήποτε το παρακάτω άρθρο, που αφορά την προηγούμενη μου τεχνική ανάλυση και έπειτα συνεχίστε με αυτό το άρθρο.

Συνεχίζοντας λοιπόν από το προηγούμενο μου άρθρο, βλέπουμε ότι στις 10 Μαρτίου η ψαλίδα έχει μία απόσταση 5%, στις 20 Μαρτίου 2,8% και σήμερα 30 Μαρτίου με το ζόρι 1,4%.

bitcoin-daily-chart-pi-cycle
Πατήστε την εικόνα για Μεγένθυνση.

Από τον ρυθμό που βλέπουμε την ψαλίδα να κλίνει, πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες 20 με 30 ημέρες, ο συγκεκριμένος δείκτης θα μας δώσει το σήμα της μέγιστης ανόδου της τιμής του Bitcoin, για αυτό το Bull Cycle, και το μόνο που μένει να δούμε είναι εάν θα επιβεβαιωθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά ή εάν έχουν αλλάξει τόσο τα δεδομένα ώστε να το βγάλουν άκυρο.

Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει το Bitcoin βραχυπρόθεσμα?

Εάν σε ένα καθαρό διάγραμμα του Bitcoin, χρησιμοποιήσουμε όλα τα πρόσφατα ανοδικά κύματα, με τη βοήθεια του Fibonacci retracement, θα δούμε ότι πέφτουμε πάνω σε 02 ισχυρές αντιστάσεις.

Η πρώτη ισχυρή αντίσταση βρίσκεται στην ζώνη τιμών 6970.000 δολάρια και η δεύτερη, 7274.000 δολάρια.

bitcoin-daily-chart-fib-extension
Πατήστε την εικόνα για Μεγένθυνση.

Όλα αυτά φυσικά, εάν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την προηγούμενη κορυφή των 62.000 δολαρίων.

Ο καιρός γαρ εγγύς λοιπόν, για τον δείκτη Pi Cycle του Bitcoin και την εγκυρότητα του.

Εάν όλα τα σημάδια επαληθευτούν, εγώ προσωπικά θα ρευστοποιήσω τις ανοιχτές θέσεις μου, σε όλα τα κρυπτονομίσματα, και θα περιμένω να δω πώς θα συμπεριφερθεί στη συνέχεια το Bitcoin.

Εάν δεν επαληθευτεί ο δείκτης, και συνεχίσουμε την ανοδική πορεία, τότε απλά θα περιμένω την επόμενη διόρθωση, για να ξαναμπώ στην αγορά.

Η επαλήθευση του Pi Cycle, θα μου δώσει την ευκαιρία να ξαναπώ σε μεταγενέστερο χρόνο με μεγαλύτερο κεφάλαιο σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

Ελπίζω να σας έχω δώσει τροφή για σκέψη και η συνέχεια επί των διαγραμμάτων. 

Εάν σας άρεσε πατήστε Like!!!

◉ Εάν σας άρεσε το άρθρο, διαφωνείτε με κάτι ή θα θέλατε να συμπεριλάβω οτιδήποτε άλλο,μεταβείτε στην σελίδα μου στο Facebook, όπου είναι όλα πολύ πιο γνώριμα για εσάς, και κάντε μου ένα Like 👍, για να με υποστηρίξετε!! Σας Ευχαριστώ ο CryptoGrafos.

Αποποίηση Ευθυνών

Αποποίηση ευθυνών: Οι απόψεις που εκφράζονται στον ιστότοπο ocryptografos.com δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές αλλά προσωπικές απόψεις του εκάστοτε αρθρογράφου και των δημοσιογραφικών πηγών από όπου τις αντλεί. Οι αναγνώστες που επιθυμούν να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να προβούν σε δική τους προσωπική έρευνα ή να συμβουλευθούν έναν επαγγελματία επενδυτικό σύμβουλο.

δεσ και αυτο
Bitcoin_Miner_Feature_Image
Άλλα $150.000.000 από CryptoWhale (φάλαινα) στα πόδια του Bitcoin!