Τι δωράκι θα μας φέρει αυτή τη φορά η Uniswap?

Uniswap-V3-Feature

Το version 3 της Uniswap, φαίνεται να είναι πλέον προ των πυλών.

Με τον ιδρυτή της Hayden Adams, να μην σταματάει τα tweets, με κορύφωμα το σημερινό βιντεάκι στο twitter με το μονόκερο της Uniswap, να περιφέρεται μέσα στο όμορφο δάσος του Ethereum

Ακριβώς τέτοια εποχή πέρσι είχε κάνει ακριβώς το ίδιο, ξεκινώντας πρώτα με το white paper και δύο μήνες αργότερα, στις 18 Μαΐου του 2020, ξεκίνησε, το επίσημο launch του version 2.

Φέτος, βλέπουμε ότι έχει βάλει μπρος, για τα καλά τις μηχανές, καθώς βλέπουμε από τις 5 Ιανουαρίου, σε ένα tweet του, να ανακοινώνει ότι αναζητεί τέσσερις προγραμματιστές.

Uniswap-v3-Hayden-adams-hiring

Και πριν τέσσερις μέρες, στις 19 Μαρτίου, αναφέρει ότι δεν μπορεί να κρατηθεί άλλο, όσον αφορά την επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη του Uniswap Version 3.

Uniswap-v3-Hayden-adams-anouncement

Περιεχόμενα

Τι θα μας προσφέρει το Uniswap V3.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2020, το Uniswap άρχισε να αποκτά μεγάλη δημοτικότητα, μαζί με το υπόλοιπο DeFi οικοσύστημα, καθώς μας επέτρεψε τις αυτόματες συναλλαγές μεταξύ tokens, μέσω ενός αποκεντρωμένου ανταλλακτηρίου (DEX). 

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια κλειδωμένα, (Total Value Locked [TVL]), καθιστώντας το, το πέμπτο μεγαλύτερο defi πρωτόκολλο σύμφωνα με αυτή την παράμετρο.

Δυστυχώς όμως, όλοι έχουμε παρατηρήσει το τελευταίο καιρό τα πολύ υψηλά gas fees (προμήθειες), λόγω της συνεχώς αυξανόμενης χρήσης, του οικοσυστήματος Ethereum.

Επίσης, έχουν εμφανιστεί πλέον και καινούργιοι ανταγωνιστές στο χώρο των DEXs, όπως το Sushiswap, αλλά και το PancakeSwap που βασίζεται πάνω στο Binance Smart Chain.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες λοιπόν, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Uniswap, το οποίο θα προσπαθήσει να το κάνει, με το version 3.

Τι δωράκια μας κάνει Uniswap με κάθε νέα Version.

Uniswap Version 1

Η όλη ιστορία με τις κάλτσες 🧦, ξεκίνησε στις 9 Μαΐου του 2019, όταν η Uniswap, με την έναρξη της version 1, προσέφερε προς το επενδυτικό κοινό, 500 ζευγάρια retro αθλητικές κάλτσες, με το έμβλημα του μονόκερου και σε χρώμα ροζ λευκό.

Uniswap-v3-unisocks-1st-tweet

Έδωσε σε αυτές, την μορφή NFT, και ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται με τιμή περίπου στα 12 δολάρια το ζευγάρι.

Δυο χρόνια αργότερα, 13 από τα 500 ζευγάρια, παραμένουν προς πώληση, με τιμή περίπου 90.000 δολάρια το ένα!!🤪🤪🤪

Uniswap-v3-unisocks-price-now

Κάθε ένα λοιπόν, από τα υπόλοιπα 13 διαθέσιμα Unisocks NFTs, μπορεί να “καεί” (burned) και να εξαργυρωθεί, με ένα φυσικό ζευγάρι κάλτσες της Uniswap.

Uniswap Version 2

Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2020, τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του version 2, η Uniswap, ανακοίνωσε τη γέννηση του token της UNI.

Δίνοντας πάντα μεγάλη έμφαση στην κοινότητα, αποφάσισε να κάνει ένα airdrop σε κάθε χρήστη της πλατφόρμας της, χαρίζοντας 400 UNI, στον κάθε ένα.

Η τιμή του κάθε UNI token, είχε τότε $1,03. Σήμερα την ώρα της γραφής το UNI διαπραγματεύεται στα $33,00.

Όσοι από τους τυχερούς που τα απέκτησαν, τα ξέχασαν, σε κάποιο πορτοφόλι (Smart Wallet) ή ανταλλακτήριο, σήμερα είναι πλουσιότεροι κατά $13.000, ή αν προτιμάτε σε ποσοστό 3104.7%😜😜!!

Uniswap Version 3

Οι φετινές προθέσεις της Uniswap, επισήμως μας είναι ακόμη άγνωστες.

Αλλά στις 4 Μαρτίου ο Hayden Adams, απαντώντας σε ένα tweet του DCinvestor, μας αφήνει στοιχεία ότι ίσως και φέτος να ασχοληθεί με κάποιο NFT.

Uniswap-v3-Hayden-NFT-hint

Περισσότερες πληροφορίες πάνω σε αυτό το θέμα, μας δίνεις σε ένα βιντεάκι του στο YouTube, ο Chico Crypto. 

Ο ίδιος πιστεύει, ότι η πρώτη και πιο πιθανή κίνηση, της Uniswap είναι, η έκδοση κάποιου παρόμοιου NFT, ίσως με την μορφή ενός Unishirt (μακρυμάνικο μπλουζάκι).

Τέτοια μπλουζάκια είχε δωρίσει στους συμμετέχοντες, κατά την διάρκεια του Devcon 4, το Νοέμβριο του 2018.

Uniswap-v3-unishirts

Τότε όμως, δεν είχαν πάρει τη μορφή NFT.

Ένα δεύτερο πιθανό σενάριο, είναι αυτό της δημιουργίας ενός NFT marketplace.

Αυτό το θεωρεί όμως λιγότερο πιθανό, διότι θα έχει να αντιμετωπίσει μεγαθήρια όπως το OpenSea.

Φυσικά ας μην ξεχνάμε, και ένα πιθανό Airdrop 🚁. 

Αυτή τη στιγμή η κοινότητα της Uniswap, έχει υπό την κατοχή της, περίπου 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Uniswap-v3-Community-treasure

Με την έναρξη του version 3 της Uniswap, ένα μέρος από αυτά πιθανόν να ξεκλειδωθούν.

Συμπέρασμα

Το αν η Uniswap θα ξεκινήσει ένα νέο NFT (π.χ. ένα Unishirt), δημιουργήσει μια ενσωματωμένη αγορά NFT, ή ακόμη και εάν προχωρήσει σε ένα νέο Airdrop, αυτό θα το μάθουμε πολύ σύντομα.

Εγώ πάντως θα έχω το νου μου και για μπλουζάκι και για Airdrop!!😁😁😁

Εάν σας άρεσε πατήστε Like!!!

◉ Εάν σας άρεσε το άρθρο, διαφωνείτε με κάτι ή θα θέλατε να συμπεριλάβω οτιδήποτε άλλο,μεταβείτε στην σελίδα μου στο Facebook, όπου είναι όλα πολύ πιο γνώριμα για εσάς, και κάντε μου ένα Like 👍, για να με υποστηρίξετε!! Σας Ευχαριστώ ο CryptoGrafos.

Αποποίηση Ευθυνών

Αποποίηση ευθυνών: Οι απόψεις που εκφράζονται στον ιστότοπο ocryptografos.com δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές αλλά προσωπικές απόψεις του εκάστοτε αρθρογράφου και των δημοσιογραφικών πηγών από όπου τις αντλεί. Οι αναγνώστες που επιθυμούν να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να προβούν σε δική τους προσωπική έρευνα ή να συμβουλευθούν έναν επαγγελματία επενδυτικό σύμβουλο.

δεσ και αυτο
Altcoins-martiou-feature
08 Altcoins για τον Μάρτιο!!