Το Dogecoin (DOGE), στην 8η θέση κατάταξης ανάμεσα σε όλα τα κρυπτονομίσματα.

elon-musk-bitcoin-dogecoin

Το Dogecoin (DOGE), το κρυπτονόμισμα που πολλοί αποκαλούν και ως “αστείο” (joke), λόγω του ότι ξεκίνησε ως μια χιουμοριστική απάντηση προς το Bitcoin (BTC), έχει αυξηθεί περισσότερο από 400% τις τελευταίες 07 ημέρες, πετυχαίνοντας κεφαλαιοποίηση άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καταλαμβάνοντας την 8η θέση στην κατάταξη ανάμεσα σε όλα τα κρυπτονομίσματα.

Σε αντίθεση με το DOGE, το Bitcoin αυξήθηκε μόνο κατά περίπου 7% στα $62.300 την ίδια χρονική περίοδο.

Ακούγεται ότι η άνοδος του Bitcoin φρέναρε λόγω του ότι, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας απαγόρευσε συναλλαγές με κρυπτονομίσματα (😁😁😁).

Το DOGE αξίζει τώρα $0,30, μια απόδοση πάνω από 3.200%, από τις αρχές του 2021, υποσκιάζοντας τα φαινομενικά εντυπωσιακά κέρδη του Bitcoin (797%) στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Η τρομακτική αυτή εβδομαδιαία άνοδο του Dogecoin, συνέβαλε και στη προσωρινή διακοπή των συναλλαγών στην αμερικάνικη χρηματιστηριακή πλατφόρμα Robinhood.

Οι traders παραπονέθηκαν για προβλήματα στη χρήση της πλατφόρμας, περίπου την ίδια στιγμή που η τιμή του DOGE απογειωνόταν, προκαλώντας την εταιρεία να δηλώσει ότι “αντιμετωπίζει προβλήματα με τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα”.

Τα τελευταία κέρδη του Dogecoin ενισχύθηκαν μετά από ένα ακόμη tweet του Elon Musk.

Το αφεντικό της Tesla συχνά αναφέρεται στη δυναμική του DOGE (mooning), αλλά ποτέ δεν έχει επιβεβαιώσει την επένδυση του σε αυτό.

Ενα απο τα τελευταία tweet του Elon Musk για το DOGE

Αντ’ αυτού, η Tesla επισήμως κατέχει πλέον μεγάλο μέρος του αποθεματικού της σε Bitcoin.

Πολλοί θερμόαιμοι traders αντέδρασαν άμεσα με αγορές, στα tweet του Musk.

Εν τω μεταξύ, σε ένα φόρουμ του Reddit, (r/Cryptocurrency), οι Redditors προειδοποίησαν ότι, ενώ το DOGE μπορεί να μην είναι μια κακή βραχυπρόθεσμη επένδυση, η βιωσιμότητά του μακροπρόθεσμα θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά.

«Το Bitcoin έχει όριο προσφοράς. Κανένα νέο Bitcoin δεν μπορεί ποτέ να προστεθεί πάνω από τα 21 εκατομμύρια εξορυγμένα, επομένως θεωρείται ένα καλό αποθετήριο αξίας»

έγραψε ο EthereumDream.

«Σε αντίθεση με το Bitcoin, το Dogecoin είναι πληθωριστικό και δεν έχει όριο προσφοράς. Κάθε λεπτό, 10.000 DOGE προστίθενται στο δίκτυο. Με αυτό το ρυθμό, οι εξορύκτες (miners), προσθέτουν περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια DOGE ετησίως

Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι το DOGE, που ξεκίνησε από τον διαχειριστή προϊόντων (Product Manager) της Adobe, Jackson Palmer, έχει μακροπρόθεσμες δυνατότητες.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ Dallas Mavericks Mark Cuban, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η ομάδα του θα συλλέγει τα Dogecoin που αποκτά από τις πωλήσεις των εισιτηρίων και εμπορευμάτων της.

DOGE-DALLAS-MAVERICKS-ACCEPT-FOR-MERCH

Ο Musk ξεκίνησε για πρώτη φορά να κάνει tweet για το Dogecoin τον Απρίλιο του 2019.

Το Dogecoin μπορεί να είναι το αγαπημένο μου κρυπτονόμισμα“,

Είναι πολύ ωραίο.

απάντησε σε ένα tweet.

Εάν σας άρεσε πατήστε Like!!!

◉ Εάν σας άρεσε το άρθρο, διαφωνείτε με κάτι ή θα θέλατε να συμπεριλάβω οτιδήποτε άλλο,μεταβείτε στην σελίδα μου στο Facebook, όπου είναι όλα πολύ πιο γνώριμα για εσάς, και κάντε μου ένα Like 👍, για να με υποστηρίξετε!! Σας Ευχαριστώ ο CryptoGrafos.

Αποποίηση Ευθυνών

Αποποίηση ευθυνών: Οι απόψεις που εκφράζονται στον ιστότοπο ocryptografos.com δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές αλλά προσωπικές απόψεις του εκάστοτε αρθρογράφου και των δημοσιογραφικών πηγών από όπου τις αντλεί. Οι αναγνώστες που επιθυμούν να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να προβούν σε δική τους προσωπική έρευνα ή να συμβουλευθούν έναν επαγγελματία επενδυτικό σύμβουλο.

δεσ και αυτο
Michaël-van-de-Poppe-profile-ethereum-article
Τι κρύβεται πίσω από την διόρθωση του Ethereum (ETH);