Το κρυφό σχέδιο του Elon Musk για το Bitcoin!!

elon-musk-secret-plan-thumbnail

20 Δεκεμβρίου του 2020, ο Elon Musk tweetάρει δημοσίως τον άκρατο ενθουσιασμό του για το bitcoin.

elon-wants-bitcoin-december-20-2020

Λίγο αργότερα ο Michael Saylor, CEO της MicroStrategy, η οποία είναι εταιρεία δημιουργίας λογισμικών λύσεων, πάνω σε τομείς όπως χρηματοοικονομικά, τραπεζικά, αλλά επίσης και μια από τις μεγαλύτερες κρυπτοφάλαινες, προτρέπει τον Elon, να επενδύσει 100 δις δολάρια στο Bitcoin, με στόχο να τα μετατρέψει σε 1 τρις στο εγγύς μέλλον.

Michael_saylor-telling-musk-to-convert-tesla-holdings-to-bitcoin

Ο Elon ζητά να μάθει περισσότερα και ο Michael προσφέρεται να του δείξει πως παίζουν το παιχνίδι αυτό, τα μεγάλα παιδιά.

Michael_saylor-showing-musk-how -to-convert-tesla-holdings-to-bitcoin

29 Ιανουαρίου 2021, ο Elon προσθέτει το bitcoin hashtag στο twitter προφίλ του και στέλνει τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων 20% πάνω.

Tο Bitcoin βλέπει άνοδο $6.000 δολαρίων σε διάστημα μιας ώρας.

Bitcoin-price-chart-after-elon-tweet

Λίγο αργότερα ανεβάζει ένα tweet, λέγοντας: «Τελικά, ήταν αναπόφευκτο».

Elon_tweet_it-was-inevitable

Όλη η κρυπτοκοινότητα παραληρεί με τον νέο ισχυρό σύμμαχο.

Michael_saylor-and-elon-musk-become-crypto-gods

Στις 08 Φεβρουαρίου, η Tesla καταθέτει τα ετήσια εταιρικά αποτελέσματα στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, και μαθαίνουμε ότι προέβη σε αγορά κρυπτονομισμάτων Bitcoin κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου, αξίας 1,5 δις δολαρίων.

Tesla-SEC-filling-Bought-1.5-bill-Bitcoin-accepting-bitcoin-payments

Επίσης στην ίδια αναφορά, πληροφορεί το κοινό, ότι θα δέχεται το Bitcoin ως μέσο πληρωμής για τα προϊόντα που κατασκευάζει η ίδια.

Τέσσερις μέρες όμως νωρίτερα, στις 04 Φεβρουαρίου 2021 το μεγάλο αφεντικό της Tesla, αφαιρεί το bitcoin από το προφίλ του στο Twitter και στη συνέχεια δημοσιεύει μια σειρά από tweets που σχετίζονται με το Dogecoin.

elon-musk-removes-bitcoin-from-twitter-profile

Γραφεί στο Twitter, «Doge» και λίγα λεπτά αργότερα «Το Dogecoin είναι το crypto του λαού».

elon-musk-doge-tweet
elon-musk-doge-tweet-the-peoples-crypto

Τρεις μήνες αργότερα στις 13 Μαΐου, παρατηρούμε μια πλήρη μεταστροφή του, όσον αφορά το Bitcoin, και ξαφνικά αποκτά οικολογικές ανησυχίες.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στις αρνητικές περιβαντολογικές συνέπειες από την κατανάλωση ενέργειας που προκαλούν οι εξορύκτες, ή στην αγγλιστί, οι Bitcoin miners, οι οποίοι χρησιμοποιούν για την ηλεκτροδότηση τους, παρόχους ορυκτών καυσίμων όπως κάρβουνο ή πετρέλαιο.

Μάλιστα συνεχίζει λέγοντας ότι η αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας από το δίκτυο του bitcoin το τελευταίο διάστημα, είναι εξωπραγματικό.

elon-musk-bitcoin-energy-usage-increas-saylor-not-true

Ο Michael Saylor μένει άφωνος, και του απαντά ότι, αντιθέτως, ενώ η χρήση του δικτύου Bitcoin αυξήθηκε κατά 100%, η κατανάλωση ενέργειας από αυτό αυξήθηκε μόνο κατά 40%, αποδεικνύοντας την μεταστροφή των Bitcoin miners σε ανανεώσιμες πήγες ενέργειας.

Τον Saylor έρχονται να υποστηρίξουν και άλλοι ακόλουθοι του Musk, οι οποίοι του υπενθυμίζουν ότι οι σταθμοί φόρτισης που χρησιμοποιεί η Tesla για τα οχήματα της, χρησιμοποιούν επίσης μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

responses-from-tweeters-about-elon-bitcoin-energy-consumption

Και η μεγαλύτερη ακόμη ειρωνεία της υπόθεσης είναι, ότι απέκτησε οικολογική συνείδηση, ο άνθρωπος που στέλνει στο διάστημα πυραύλους, οι οποίοι χρησιμοποιούν 112 τόνους κηροζίνη ο κάθε ένας.

Για να κάνουμε μάλιστα μια σύγκριση του Carbon Footprint, δηλαδή της ποσότητας του διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα μεταξύ μιας απογείωσης ενός Falcon 9 πυραύλου της SpaceX και της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας του δικτύου Bitcoin, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στα παρακάτω στοιχεία:

Ένας Falcon 9, σε κάθε του χρήση, χρειάζεται 112 τόνους κηροζίνης, αποδεσμεύοντας στην ατμόσφαιρα 336 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, καθώς ένα κιλό κηροζίνης απελευθερώνει 3 κιλά διοξειδίου του άνθρακα.

spacex-carbon-footprint

Η SpaceX του Elon Musk, απογειώνει κατά μέσο όρο, δώδεκα πυραύλους το χρόνο.

Άρα 336 επι 12 ισον 4.032 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Το δίκτυο του Bitcoin σύμφωνα με άρθρο της Science direct απελευθερώνει 22 με 23 τόνους ετησίως.

bitcoin-carbon-footprint

Η αλλιώς το Bitcoin είναι κατά 99,5% λιγότερο βλαβερό από την SpaceX.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, η πτώση της τιμής του Bitcoin.

bitcoin-drop-after-elon-musk-negative tweet-about-fossile

Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από αυτήν την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του κου TESLA, ή μήπως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται?  

Στις 21 Απριλίου η Square Crypto δημοσίευσε ένα tweet αναφέροντας ότι συνεργάζεται με την ARKInvest για να υποστηρίξει μια ιδέα χρήσης του Bitcoin ως βασικό μοχλό ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του μέλλοντος.

Στο ίδιο tweet μας προσφέρουν επίσης και ένα link για το Whitepaper που έχουν ετοιμάσει όσον αφορά την ανωτέρω ιδέα.

square-crypto-tweet-1

Επειδή όμως γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι περισσότεροι δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να διαβάσουν μία μακροσκελή ανάλυση, ανέβασαν την ίδια χρονική στιγμή άλλα τρία tweets, όπου περιληπτικά αναφέρουν ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι φθηνότερες, σε σχέση με αυτές των ορυκτών πηγών. 

Κατά τη χρήση τους όμως παρουσιάζουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, και αυτό είναι ότι, παράγουν πολλή ενέργεια όταν η ζήτηση είναι χαμηλή και ανεπαρκή ενέργεια όταν η ζήτηση είναι υψηλή.

Τονίζουν ότι, η χρήση μπαταριών θα μπορούσε να διορθώσει αυτό το πρόβλημα, αλλά από μόνες τους δεν είναι μία οικονομικά βιώσιμη λύση.

square-crypto-tweet-2

Η λύση λοιπόν σε αυτό το πρόβλημα που προτείνουν είναι να δημιουργήσουν ένα οικοσύστημα, όπου ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μπαταρίες και Bitcoin mining θα συνυπάρχουν, με την αποκλειστική χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τονίζοντας ότι αυτό, όχι μόνο είναι πραγματοποιήσιμο αλλά είναι και οικονομικά βιώσιμο.

square-crypto-tweet-3

Ποιος πετάχτηκε την ίδια ακριβώς ημέρα να συμφωνήσει με όλα τα ανωτέρω?

 ο Jack Dorsey.

jack-dorsey-profile-pic

Για όσους δεν γνωρίζουν το όνομα αυτό, είναι ο συνιδρυτής και CEO του Twitter αλλά επίσης και ιδρυτής και CEO της Square, μιας εταιρείας η οποία ειδικεύεται σε online συναλλαγές. 

Έχει κάποια συμφέροντα η Square όσον αφορά το Bitcoin?

Σύμφωνα με το Αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο CNBC, η Square προέβη στην αγορά 3.318 Bitcoin αξίας 170 εκατομμυρίων δολαρίων στις 23 Φεβρουαρίου του 2021, επεκτείνοντας την συνολική της έκθεση σε Bitcoin, από την προηγούμενη αγορά των 4.709 Bitcoin, που πραγματοποίησε τον Οκτώβριο του 2020. 

square-buys-bitcoin

Ο Jack Dorsey λοιπόν έκανε retweet τη συγκεκριμένη ανάρτηση της square Crypto.

Και ποιος πετάχτηκε να συμφωνήσει μαζί του?

Ο Elon Musk φυσικά.

jack-dorsey-retweet-square-elon-agrees

Υπάρχει κάποιος λόγος που ο Elon Musk πετάχτηκε και συμφώνησε μαζί του?

Ας συνεχίσουμε να ξετυλίγουμε αυτό το μυστηριώδες κουβάρι.

Όπως είδαμε και νωρίτερα η Square Crypto συνέγραψε αυτό το Whitepaper μαζί με την ARKInvest.

 Ας δούμε λοιπόν ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτήν την εταιρεία.

Η ARK Investment Management LLC, είναι μία εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με βάση στη Νέα Υόρκη, η οποία διαχειρίζεται ETF, και συγκεκριμένα αμοιβαία κεφάλαια τα οποία επενδύουν σε νέες τεχνολογίες όπως, τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική, ηλεκτρικά οχήματα, αποθήκευση ενέργειας αλλά και στην τεχνολογία blockchain.

arkinvest-2

Ιδρύθηκε το 2014 από την Cathie Wood η οποία κατέχει και το 50% της εταιρείας. 

Η Cathie Wood έφτιαξε όνομα τα τελευταία χρόνια στην Wall Street πετυχαίνοντας αποδόσεις για τους πελάτες της πού θα ζήλευαν πολλές ανταγωνίστριες εταιρείες.

cathie-wood-1

Δύο από τις εταιρείες, στις οποίες έχει επενδύσει μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου, το ARK INNOVATION ETF (ARKK), αξίας 19,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι η Tesla στη θέση νούμερο 1 και η Square στη νούμερο 5.

Και αν ρίξουμε μία ματιά στη θέση νούμερο 2, βλέπουμε το Grayscale Bitcoin trust.

arkinvest-holdings

Άρα λοιπόν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η Cathie κάτι θα γνωρίζει παραπάνω από εμάς, επενδύοντας το 20% σχεδόν, των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αυτές τις τρεις επιλογές της.

Για να δούμε τώρα εάν υπάρχει κάποιος συνδετικός κρίκος μεταξύ αυτών των τριών επιλογών.

Στις 22 Απριλίου δηλαδή ουσιαστικά μία μέρα έπειτα από τα tweets όλων των προαναφερόμενων, μπήκε στην παρέα και η Cathie, η οποία ανέφερε στο δικό της Twitter account, oτι σε μία ερευνητική συνεργασία της Square, ο @yassineARK, o @wintonARK και o @skorusARK, απομυθοποιούν την άποψη ότι το Bitcoin καταστρέφει το περιβάλλον.

cathie-wood-tweet

Αντιθέτως προβλέπει ότι η υιοθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι πιθανόν να επιταχυνθεί, καθώς τεχνολογίες όπως, το Crypto mining, η αποθήκευση ενέργειας και η τεχνητή νοημοσύνη θα αρχίσουν και συγκλίνουν.

Ο @skorusARK τον οποίον ανέφερε στο tweet της, στις 21 Απριλίου, αναφέρει ότι:

Αυτό που κατάφερε η Tesla, για να μειώσει το κόστος των μπαταριών, μπορεί να καταφέρει το Bitcoin για τη μείωση του κόστους χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

skorusark-1-tweet

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι, το Bitcoin mining, θα μπορούσε να αποφέρει αξία στην χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

skorusark-2-tweet

Στο τέταρτο του tweet αναδημοσιεύει το tweet του @wintonARK ο οποίος αναφέρει, ότι ένα σύστημα αποθήκευσης, με τη χρήση μπαταριών που συγκεντρώνουν ενέργεια από τον ήλιο, από μόνο του δεν είναι οικονομικά βιώσιμο,

Αλλά εάν το ζευγαρώσουν μαζί με έναν εξορυκτή Bitcoin, τότε η όλη κατάσταση αλλάζει.

skorusark-3-tweet

Μέχρι στιγμής λοιπόν, βλέπουμε αναφορές, για την Tesla, για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και για το Bitcoin.

Πώς συνδυάζονται όλα αυτά μαζί?

Σε απάντηση μιας απορίας του Marques Brownlee μέσα στο Twitter, γιατί οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων, δεν δέχονται την προσφορά της Tesla, να χρησιμοποιούν το δίκτυο επαναφόρτισης της, ο Elon Musk απάντησε ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, από το Δεκέμβρη του 2020.

MARQUES-WITH-ELON-MUSK

Για να μπορούν όμως οι ιδιοκτήτες οχημάτων εκτός Tesla να χρησιμοποιούν το δίκτυο επαναφόρτισης της, θα πρέπει το application της Tesla να δεχθεί μία σημαντική αναβάθμιση.

Tesla-mobile-app-screenshots

Αυτήν την αναβάθμιση πολύ πιθανόν θα την αναλάβει η Square.

Έτσι οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, θα μπορούν να χρησιμοποιούν το app της Tesla και τους σταθμούς φόρτισης της, χωρίς να ανήκουν υποχρεωτικά στο δίκτυο της.

Square-app-with-tesla-app

Τι γίνεται όμως με το Bitcoin και πού κολλάει σε όλη αυτή την εξίσωση?

Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι οικιακές μπαταρίες της Tesla με την ονομασία PowerWall.

Αυτές οι μπαταρίες λοιπόν κατασκευασμένες από την Tesla θα συγκεντρώνουν ηλιακή ενέργεια, ένα μέρος της οποίας θα μπορεί να διοχετεύεται για την λειτουργία ενός εξορυκτή Bitcoin. 

Tesla-Powerwall

Εδώ ακριβώς κολλάει και ένα από τα αρχικά tweet που είδαμε, το οποίο αναφερόταν ότι η χρήση αυτών των μπαταριών.

Aπό μόνες τους δεν αξίζουν την αρχική επένδυση, αλλά σε συνδυασμό με έναν εξορυκτή Bitcoin, η εικόνα αλλάζει άρδην.

Το νου σας λοιπόν όταν βλέπετε αρνητικά σχόλια από τον κύριο Elon Musk για το Bitcoin, διότι η άποψή μου είναι ότι όλα αυτά γίνονται για να μεταφερθεί ένας μεγάλος αριθμός αυτών των κρυπτονομισμάτων, από τους μικρούς και ανίδεους στα χέρια αυτών, που γνωρίζουν την πραγματική του αξία.

Περιμένω τα σχόλιά σας για το εάν ένα τέτοιο σενάριο σας φαίνεται ρεαλιστικό ή αν όντως ο Elon Musk ξαφνικά απεχθάνεται το Bitcoin και θέλει να αφοσιωθεί στο “σκύλο”.

Εάν σας άρεσε πατήστε Like!!!

◉ Εάν σας άρεσε το άρθρο, διαφωνείτε με κάτι ή θα θέλατε να συμπεριλάβω οτιδήποτε άλλο,μεταβείτε στην σελίδα μου στο Facebook, όπου είναι όλα πολύ πιο γνώριμα για εσάς, και κάντε μου ένα Like 👍, για να με υποστηρίξετε!! Σας Ευχαριστώ ο CryptoGrafos.

Αποποίηση Ευθυνών

Αποποίηση ευθυνών: Οι απόψεις που εκφράζονται στον ιστότοπο ocryptografos.com δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές αλλά προσωπικές απόψεις του εκάστοτε αρθρογράφου και των δημοσιογραφικών πηγών από όπου τις αντλεί. Οι αναγνώστες που επιθυμούν να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να προβούν σε δική τους προσωπική έρευνα ή να συμβουλευθούν έναν επαγγελματία επενδυτικό σύμβουλο.

δεσ και αυτο
Ethereum-EIP1559-article-feature-image
Τι είναι το EIP 1559 και πώς θα κάνει το ETH πιο σπάνιο εκτινάσσοντας την τιμή του;