Σε ένα νέο βίντεο, ο crypto-αναλυτής, Tyler Swope, αναφέρεται στο πρωτόκολλο NFT20, το οποίο ακόμη δεν έχει λάβει την δέουσα προσοχή από το επενδυτικό κοινό, το οποίο τώρα αρχίζει να κατανοεί τις δυνατότητές του.
Σύμφωνα με τον Swope, το NFT20, είναι το αντίστοιχο Uniswap, των NFTs.
(Πατήστε ΕΔΩ για να μάθετε τι είναι NFT).
Το NFT20, ανακάλυψε το κενό, που υπήρχε στην αγορά των NFTs, και δημιούργησε ένα ανταλλακτήριο για αυτά, όπως ακριβώς είναι το Uniswap, για τα ERC-20 tokens.

Το NFT20 είναι ένα πρωτόκολλο, που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν, ή να πωλούν τα NFT τους.
Οι χρήστες του, έχουν επίσης την δυνατότητα, να δημιουργούν NFT pools, και “ολλανδικές δημοπρασίες”(Dutch Auctions).
Τι Dutch Auction και πώς το χρησιμοποιεί, το NFT20?
Ο ορισμός «Ολλανδική δημοπρασία» (Dutch Auction), σύμφωνα με την Investopedia είναι:
Μια δημοπρασία, στην οποία η τιμή ενός προϊόντος, καθορίζεται, αφού κατατεθούν όλες οι προσφορές, για να προσδιοριστεί η ψηλότερη τιμή, στην οποία μπορεί να πωληθεί το προϊόν.
Σε αυτόν τον τύπο δημοπρασίας, αντί οι αγοραστές, να αγοράζουν, ένα προϊόν, σε μια καθορισμένη τιμή, έχουν τη δυνατότητα, να υποβάλουν ο καθένας, την δική τους, προσφορά, και η τιμή του προϊόντος μπορεί να αυξάνεται ή να μειώνεται έως ότου καταλήξει στην προσφορά που κερδίζει.
(Μοιάζει με το eBay, ή με τις δημοπρασίες έργων τέχνης που έχουμε δει σε ταινίες).
Μια ολλανδική δημοπρασία μπορεί επίσης να έχει προκαθορισμένη κατώτατη τιμή.
Αν και δεν είναι ο δημοφιλέστερος τύπος δημοπρασίας, οι Ολλανδικές δημοπρασίες έχουν χρησιμοποιηθεί από εταιρείες μαζικής τεχνολογίας όπως η Google για το IPO τους, αλλά και από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, για την πώληση ομολόγων.
Ίσως το σημαντικότερο όφελος, μιας Ολλανδικής Δημοπρασίας, στον χώρο της κρυπτογράφησης είναι ότι επιτρέπει περισσότερους συμμετέχοντες στη διαδικασία.
Καθένας μπορεί να υποβάλει την προσφορά του, σε οποιαδήποτε ποσότητα και τιμή, και η συμμετοχή δεν προορίζεται αποκλειστικά για άτομα που ανήκουν σε κάποιο κλειστό κύκλο, ή επενδυτές με μεγάλα πορτοφόλια.
Ο Swope λέει ότι το NFT20 μπορεί δυνητικά να ανοίξει μεγάλες ροές κεφαλαίων στον εκκολαπτόμενο αυτό χώρο των NFCs.
«Το NFC20, είναι ένα αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο, το οποίο ψηφιοποιεί, NFT tokens, και τις μετατρέπει σε ERC-20, για να μπορούν να ανταλλάσσονται, όπως τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα στο Uniswap ή το Sushiswap.»
«Δημιουργώντας μια δευτερεύουσα αγορά παραγώγων ERC20, για τα NFT tokens, η NFT20 ελπίζει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ρευστότητας στο χώρο NFTs»
Παρόλο που ο όγκος συναλλαγών στην πλατφόρμα NFT20, είναι ακόμα αρκετά χαμηλός, πιστεύει ότι είναι έτοιμο να ακολουθήσει στα χνάρια του Uniswap, και τελικά να διαχειρίζεται όγκους, πάνω από $1 δις την ημέρα.
Ο λόγος που το πιστεύει αυτό, είναι διότι, NFT χαμηλότερης αξίας, θα τοποθετηθούν σε pools, μέσα στο NFT20, για να πάρουν μια ιδέα οι δημιουργοί τους, σε τι τιμές, μπορούν να πουλήσουν τα NFC έργα τους.
Αυτό θα δημιουργήσει, μια μέση τιμή, ανά NFT ανά έργο, λόγω του εξισορροπισμού, μεταξύ των αγορών NFT όπως το OpenSea και το Uniswap.
Το token, που χρησιμοποιεί το NFC20, είναι το MUSE.
Ocryptografos:
Την ώρα της γραφής, η τιμή του MUSE, κυμαίνεται στα ($54,50) και βρίσκεται στην 474η θέση μεταξύ των κρυπτονομισμάτων, βάση κεφαλαιοποίησης ($31.6 εκ.), με 01 εκ. συνολικά tokens από τα οποία σε κυκλοφορία βρίσκονται τα 527.4 χιλιάδες.
Το All-Time High το πέτυχε στις 03 Μαρτίου ’21 ($86,63) και το All-Time Low στις 21 Ιανουαρίου ’21 ($0,12).
Τεχνική Ανάλυση:
Το MUSE, έχει ήδη τρέξει σχεδόν κατά 2000%, και αυτή την στιγμή βρίσκεται σε φάση διόρθωσης, ψάχνοντας στήριξη.
Την πρώτη θα την βρει, περίπου στα $57 (κορυφή 17 Φεβ. ’21), και μια δεύτερη καλύτερη στήριξη στη ζώνη των $40-$45 (πολλαπλές κορυφές τέλη Φεβ.).

Δυστυχώς δεν μπορώ να έχω πιο αναλυτική εικόνα από Τεχνικής άποψης, διότι δεν εμπεριέχεται στο TradingView.