Πως η Gamestop και το Αμερικανικό κογκρέσο βοηθούν στην ανάδειξη των κρυπτονομισμάτων.

US_Congress_Gamestop_Feature_image

Και τα δύο επιμελητήρια του Κογκρέσου (η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία) θα έχουν ακροάσεις σχετικά με την πρόσφατη δραστηριότητα που παρατηρήθηκε στις μετοχές των Gamestop Corp. (GME) και την αλυσίδα θεάτρων AMC Entertainment Holdings Inc.

Η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Maxine Waters, που είναι και επικεφαλής της επιτροπής του Σώματος, δήλωσε:

“Πρέπει να ασχοληθούμε με τα hedge funds των οποίων η ανήθικη συμπεριφορά οδήγησε άμεσα στην πρόσφατη αστάθεια της αγοράς.

Να εξετάσουμε την αγορά εν γένει, για τυχον χειραγώγηση από hedge funds και τους χρηματοοικονομικούς τους εταίρους, προς όφελος τους, ενώ άλλοι πληρώνουν το τίμημα.”

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, οι μετοχές της AMC Entertainment και του GameStop αυξήθηκαν σε ακραία επίπεδα, καθώς αρκετοί μεμονωμένοι επενδυτές, με αφορμή την κοινωνική πλατφόρμα Reddit, αποκόμισαν μεγάλα κέρδη εις βάρος μεγάλων Hedge Funds της Wall Street που στοιχημάτιζαν στην πτώση των τιμών(short).

Η μετοχή της GameStop αυξήθηκε κατά 400% την εβδομάδα που μας πέρασε.

GME_CHART_WEEKLY

Από την άλλη, και η μετοχή της AMC τετραπλασιάστηκε αρχικά στα $19,90 για να διορθώσει στο τέλος της εβδομάδας αλλά να καταλήξει με μια «πενιχρή» εβδομαδιαία απόδοση 284% στα $13,30.

AMC_CHART_WEEK

Η άνοδος των τιμών αυτών των μετοχών, ήταν τόσο εξωπραγματική, που η διαπραγμάτευση και για τις δύο εταιρείες σταμάτησε προσωρινά, από τις χρηματιστηριακές.

Αλλά με την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων, οι τιμές ξεκίνησαν ξανά την τρελή τους ανοδική πορεία.

Αυτό ώθησε τις πλατφόρμες συναλλαγών, όπως οι Interactive Brokers, η TD Ameritrade, η Robinhood Markets Inc και άλλες, να επιβάλουν περιορισμούς και στις δύο μετοχές, επικαλούμενοι «μεγάλη προσοχή λόγω άνευ προηγουμένων συνθηκών στην αγορά».

Αρκετοί αναλυτές δήλωσαν ότι η χρηματιστηριακή συμπεριφορά αυτών των μετοχών δεν αντικατοπτρίζει τις οικονομικές προοπτικές των δύο εταιρειών (GameStop και AMC).

Για παράδειγμα, η GameStop, η οποία πουλάει βιντεοπαιχνίδια μέσω ενός δικτύου καταστημάτων, έχανε χρήματα πέντε από τα προηγούμενα έξι τρίμηνα.

Η τιμή της μετοχής της GameStop αυξήθηκε δραματικά λόγω των ενεργειών μιας ομάδας μεμονωμένων επενδυτών στο Reddit, με την ονομασία r/WallStreetBets.

wallstreetbets_Gamestop_article_logo

Διαβαστε επίσης: Ειναι αυτος ο επομενος στοχος των WallStreetBets?

Οι χρήστες του Reddit ανέκαμψαν την τιμή της Gamestop από τα $20 στις 11 Ιανουαρίου σε ένα εντυπωσιακό υψηλό των $146,97.

Ωστόσο, με τους χρήστες του Reddit να ενεργούν ανώνυμα, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν τα μηνύματα για το GameStop, προέρχονταν από απατεώνες, που προβαίνουν στο γνωστό, ανάμεσα στους traders “pump-and-dump“, ή από απλούς ανθρώπους που αποφάσισαν αρχικά να επενδύσουν στη μετοχή, αλλά κατέληξαν να την υποστηρίζουν λόγω ιδεολογίας ενάντια στα hedge funds που την είχαν σοτάρει.

Πως η υπόθεση “Gamestop” αντικατοπτρίζει την ανάγκη για αποκεντρωμένο Bitcoin.

Το περιστατικό «GameStop» έχει σημαντικές ομοιότητες με τα βασικά κίνητρα και τα γεγονότα που λαμβάνουν μέρος στο τοπίο της κρυπτογράφησης.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον, να βλέπεις τους «γιάπηδες» της Wall Street να κλαίνε, γιατί έπαιξαν και έχασαν, στο δικό τους παιχνίδι, από μια ομάδα «χαζών» (όπως τους αρέσει να αυτοαποκαλούνται μέσα στο Reddit) στο Διαδίκτυο.

wallstreetbroker_confused_Gamestop_stock

Το περιστατικό έδειξε ότι, αυτοί και άλλοι επενδυτές που δρουν στο subreddit, αλλά και όλοι εμείς οι υπόλοιποι επενδυτές – traders, θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι που οδηγεί στο blockchain και στο DeFi.

Διότι, εντέλει θα διαπιστώσουμε πόσο προστατεύουν οι κρατικοί φορείς τους απλούς επενδυτές και πόσο τα μεγάλα κεφάλαια.

Αυτό το «short squeeze» έδειξε ότι, οι μικροί επενδυτές θέλουν μια δίκαιη, ελεύθερη και ανοιχτή αγορά όπου τα μεγάλα παιδιά δεν θα έχουν το πλεονέκτημα εναντίον των μικρών.

Θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη ενάντια στις ανήθικες μεθόδους που χρησιμοποιούν τα μεγάλα κεφάλαια, του χρηματοοικονομικού μας συστήματος.

Το Bitcoin και τα λοιπά κρυπτονομίσματα παρέχουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα, καθώς είναι η μόνη αληθινή, ανοιχτή, ελεύθερη αγορά σε ολόκληρο τον κόσμο επιδεικνύοντας πλεονεκτήματα έναντι του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Στον κόσμο της κρυπτογράφησης, δεν υπάρχει η Wall Street, αλλά ένας ελεύθερος και εκδημοκρατισμένος χώρος για όλους.

Εάν σας άρεσε πατήστε Like!!!

◉ Εάν σας άρεσε το άρθρο, διαφωνείτε με κάτι ή θα θέλατε να συμπεριλάβω οτιδήποτε άλλο,μεταβείτε στην σελίδα μου στο Facebook, όπου είναι όλα πολύ πιο γνώριμα για εσάς, και κάντε μου ένα Like 👍, για να με υποστηρίξετε!! Σας Ευχαριστώ ο CryptoGrafos.

Αποποίηση Ευθυνών

Αποποίηση ευθυνών: Οι απόψεις που εκφράζονται στον ιστότοπο ocryptografos.com δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές αλλά προσωπικές απόψεις του εκάστοτε αρθρογράφου και των δημοσιογραφικών πηγών από όπου τις αντλεί. Οι αναγνώστες που επιθυμούν να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να προβούν σε δική τους προσωπική έρευνα ή να συμβουλευθούν έναν επαγγελματία επενδυτικό σύμβουλο.

δεσ και αυτο
Trezor-Wallet-feature
Πώς να κληρονομήσετε τα Crypto σας, στις επόμενες γενιές, με ασφάλεια!! (Trezor)